Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Jak se jezdilo " o čarodějnicích"

PELHŘIMOVSKO: Poslední dubnový den probíhala kontrola řidičů.  

 Pelhřimovsko - 30. dubna probíhala na Pelhřimovsku dopravní akce, zaměřená na kontrolu dodržování stanovené rychlosti, technický stav vozidel, ale kontrolováni byli i chodci a jejich správné přecházení po přechodech.
V době od 09,00 do 14,30 hodin se kontrolovalo na území všech pelhřimovských obvodů a v odpoledních hodinách od 15,00 do 23,00 hodin se policisté zaměřili na kontrolu hlavního tahu od dálnice Dl na silnici I. třídy Humpolec-Pelhřimov a opačný směr.

       Celkem policisté zkontrolovali 199 řidičů. Bylo zjištěno 56 přestupků, za které bylo uloženo 57.400 korun. Za rychlost bylo pokutováno celkem 40 řidičů v celkové výši 53.500 korun. Nejvyšší naměřená rychlost 136 km/hod. byla u vozidla, které jelo právě po silnici Pelhřimov - Humpolec. Mezi další přestupky patřil špatný technický stav pěti vozidel (700,-), jeden řidič telefonoval za jízdy, čtyři řidiči nebyli připoutání bezpečnostními pásy, jeden řidič nedodržel stanovenou rychlost při jízdě přes přejezd a dva chodci přecházeli na červenou.

         Tato dopravní akce nebyla rozhodně ojedinělá a obdobné budou probíhat i v dalších měsících.

 

por. Hana Kotková,  tiskpe@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem