Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Jak se snadno a rychle dostat do problémů

ZLÍNSKO: …navíc naprosto zbytečně. 

Hned několik lidí se v posledních dnech dostalo do problémů, a to kvůli naprostým banalitám, které se běžně vyšetřují maximálně jako přestupek.
Problémy se zákonem má například osmnáctiletý mladík ze Zlínska. V Želechovicích nad Dřevnicí totiž ukradl dva králíky. Jednalo se o samice plemene „vídeňský modrý“, jejichž cenu majitel stanovil na 800 Kč. Oříšek je v tom, že mladík byl za krádež souzen už vloni. Okresní soud mu uložil 80 hodin veřejně prospěšných prací. To ale evidentně mladého zloděje nenapravilo. Policisté mu tedy ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu krádež. Hrozí mu teď až roční vězení.
Podobně je na tom čtyřiadvacetiletý muž z Otrokovic. Totálně opilý se pokoušel ukrást alkohol a pečivo. Půllitr rumu a šest housek by ho vyšlo asi na sto korun. To ale odmítl dát. Muže, který nadýchal 2,78 promile, přistihla ochranka supermarketu a předala ho nám. Za krádež byl i on v posledních třech letech pravomocně odsouzen. Kromě toho, že mu teď hrozí vězení, bude muset uhradit nocleh na detoxikačním oddělení kroměřížské nemocnice. A ten vyjde přibližně na osm tisíc korun. Snad si pro příště spočítá, co je levnější – jestli pečivo nebo záchytka.
Trest v podobě půlročního zákazu řízení se nepodařilo dodržet osmatřicetileté ženě ze Zlínska. Do jeho vypršení zbývaly pouhé tři měsíce, nicméně žena sedla za volant a řídila i bez řidičského průkazu. Policisté ji zastavili v obci Žlutava. Z přestupku je rázem trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí, za který hrozí až roční vězení. Podobného pochybení se od začátku roku dopustily už desítky řidičů.

 

 

2. května 2012, mjr. Ing. Jana Bartíková

vytisknout  e-mailem