Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Jak se zachovat při kontaktu s cizími lidmi?

JABLONECKO - Dnes dopoledne žáci v Základní škole v Kořenově s policistkou hovořili o tom, jak se zachovat při kontaktu s cizím člověkem. 

Dnes dopoledne žáci ze Základní škola v Kořenově besedovali s policistkou z Oddělení tisku a prevence pracoviště v Jablonci nad Nisou o tom, jak se zachovat při kontaktu s cizími lidmi. Nejprve si společně připomněli prostřednictvím kresleného příběhu kluka Radka z Ajaxova kufříku zásady bezpečného chování v situaci, kdy cizí člověk zazvoní u vstupních dveří v okamžiku, kdy jsou děti samy doma. Následně si s policistkou povídali o tom co udělat, když je cizí člověk pod jakoukoliv záminkou osloví na ulici nebo z kolemjedoucího vozidla.
 
Děti policistce vyprávěly o vlastních zážitcích a zkušenostech ze setkání s cizími lidmi i tom, jak s nimi o této problematice hovoří doma jejich rodiče. Za své znalosti v oblasti bezpečného chování v oblasti kontaktu s cizími lidmi děti od policistky obdržely samolepku na vstupní dveře, reflexní přívěšek a „Četnické omalovánky“. Na úplný závěr si všichni žáci měli možnost prohlédnout některé výstrojní součástky a služební pomůcky, což s obrovským nadšením přivítali a tuto příležitost plně využili.
 
 
2. 3. 2015
nprap. Dagmar Sochorová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí
 
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem