Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Jak to vypadalo o víkendu na příbramských silnicích?

PŘÍBRAMSKO - Během víkendu řešili policisté pět dopravní nehod, ke kterým došlo kvůli zasněženým a namrzlým vozovkám. 

Celkem osm lidí utrpělo lehká zranění, škoda při nehodách způsobená přesáhla 400 tisíc korun.

Dále příslušníci policie zjistili při silničních kontrolách u čtyř řidičů, že usedli za volant přes zákaz řízení, jeden z nich navíc odmítl vyšetření na zjištění přítomnosti návykových látek v těle, jeden byl pod vlivem pervitinu a jeden opilý. U dalších tří motoristů se při dechové zkoušce ukázalo, že řídili pod vlivem alkoholu. Nejvíce opilá byla 49letá žena, kterou hlídka zastavila dne 27. ledna v pravé poledne v Milíně, na displeji přístroje se objevila hodnota 2,52 promile alkoholu.

Největší škoda vznikla při nedělní dopravní nehodě, kdy 40letá žena zřejmě za jízdy usnula, poté přejela vlevo mimo komunikaci, kde narazila do vzrostlého stromu. Řidička a její dvě děti utrpěly poranění lehčího charakteru. Škoda byla vyčíslena na 105 tisíc korun. Událost se stala v odpoledních hodinách nedaleko Pičína.

Dopoledne skončilo vozidlo po nehodě na střeše, a to v katastru obce Tochovice. V klesání na rozbředlé vrstvě sněhu a po průjezdu zatáčkou dostal 66letý šofér smyk, následně přejel do protisměru, pokračoval do lesního porostu, kde spodní částí auta zachytil o pařez. Vůz byl pak odražen o několik metrů vpřed a přetočil se proti původnímu směru jízdy na střechu. Motoristu a jeho spolujezdkyni převezla sanitka do nemocnice k ošetření, malé dítě vyvázlo bez zranění. Hmotná škoda činila 50 tisíc korun.

por. Bc. Monika Schindlová, DiS.
tisková mluvčí
P ČR Příbram
28. leden 2019

vytisknout  e-mailem