Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Jaká byla silvestrovská noc ? - AKTUALIZACE

KRAJ - Policisté řešili v celém kraji desítky oznámení. 

Noc z 31. 12. 2015 na 1. 1. 2016 byla rušná, hlučná a mrazivá. Policisté v Libereckém kraji řešili jenom od půlnoci celkem 89 oznámení na tísňovou linku 158. Ta se týkala především rušení nočního klidu a narušování občanského soužití. Jednalo se o nejrůznější incidenty v rámci mezilidských vztahů jak na veřejných místech, tak i v domácnostech.

Ve čtvrtek kolem 19. hodiny došlo také k loupežnému přepadení 55leté ženy, které zatím neznámý pachatel venku v Jiráskově ulici v Liberci strhl z ramene kabelku, se kterou po krátkém přetahování se s majitelkou uprchl. Oznamovatelku při něm strhnul na zem, protože se jí nechtěla vzdát. Žádné zranění ale naštěstí neutrpěla. Po jeho totožnosti nyní policisté pátrají.

Krátce před 20. hodinou vyjížděli policisté k druhému případu loupeže, ke kterému došlo v ulici Antonína Sovy v České Lípě. Obětí činu je 39letý muž, který byl přepaden rovněž na ulici neznámým pachatelem. Okolnosti případu nyní prověřují českolipští kriminalisté. Oznamovateli měl být odcizen mobilní telefon. Rozsah jeho zranění zjišťujeme.

Před 21. hodinou přijali policisté oznámení o požáru obytného domu v Luční ulici v Semilech, kde podle vyjádření příslušníků Hasičského záchranného sboru vzplanula střecha od lampionu štěstí. Zde pak asistovali při řízení dopravy a při evakuaci 16 osob, které v důsledku požáru musely svůj domov opustit.

V Semilech hořelo i dnes krátce po čtvrté hodině ranní, a to v prodejně stavebnin v Rezlerově ulici. Vše nasvědčuje tomu, že tento požár někdo založil úmyslně. Policisté v této souvislosti již zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci. Požár, při kterém nedošlo k žádnému zranění, tu způsobil škodu za nejméně 20 000 korun. 

 

1. 1. 2016, čas: 8.30
por. Bc. Ivana Baláková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

 

aktualizace ze dne 1. 1. 2015, čas: 11.15

Po obdržení lékařské zprávy týkající se pacienta českolipské nemocnice doplňujeme následující informaci. Dnes kolem půl druhé nad ránem došlo na chodbě panelového domu v ulici Na Výsluní v České Lípě ke konfliktu, při kterém 19letý mladík napadl baseballovou pálkou 29letého muže a přitom mu způsobil vážné poranění na hlavě. Oba muži se znali. Přivolaní policisté podezřelého na místě zadrželi. Napadený je nyní v péči lékařů jednotky intenzivní péče. Případem se intenzivně zabývají pracovníci služby kriminální policie a vyšetřování. Jeho právní kvalifikaci určí poté, co k němu nashromáždí potřebné podklady. Zadržený zatím zůstává v policejní cele.

Policisté se na Českolipsku  aktuálně  věnují vyšetřování již zmíněných případů, které přinesla silvestrovská noc. Kromě nich se v České Lípě odehrály ještě nejméně dva  incidenty s fyzickým napadením, ke kterým zatím sbíráme informace. 

por. Bc. Ivana Baláková

vytisknout  e-mailem