Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Jaké byly silvestrovské oslavy v Libereckém kraji

KRAJ - Policisté řešili převážně méně závažné incidenty narušující občanské soužití. 

Od páté hodiny ranní dne 31. prosince 2017 do  páté hodiny ranní dne 1. ledna 2018 přijalo operační středisko Krajského ředitelství policie Libereckého kraje celkem 177 telefonátů na tísňovou linku 158. Volající si stěžovali na nadměrný hluk z použité pyrotechniky, na hlučné chování sousedů a na narušování občanského soužití ve formě drobných výtržností, hádek a strkanic pod vlivem alkoholu.

Policisté se zabývali i případy drobných krádeží, například kabelek, peněženek nebo mobilních telefonů. V průběhu sledovaného časového úseku také přijali oznámení o loupeži a vydírání v České Lípě. Loupež oznámila 42letá žena, kterou chtěl včera krátce před 20. hodinou okrást v Brněnské ulici na sídlišti Špičák neznámý muž. Ten se jí snažil přímo na ulici vytrhnout z ruky tašku. To se mu na první pokus nepodařilo, a proto se s ní o tašku přetahoval a přitom do ní i strčil. Žena pak upadla na chodník a lehce si pohmoždila ruku. Když ležela na zemi, požadoval po ní  peníze, ale ona mu sdělila, že žádné nemá. Nakonec odešel s nepořízenou. Po jeho totožnosti nyní policisté intenzivně pátrají.

O hodinu později požádal v Hrnčířské ulici v centru města 29letý muž o zapůjčení  mobilního telefonu 21letého mladíka s tím, že si potřebuje nutně zavolat. Poté, co mu mladší muž vyhověl, začal telefonát  protahovat a volaného do telefonu se ptal, zda má oznamovatele pobodat , přitom držel v ruce nůž. Policisté jeho chování vyhodnotili jako vydírání s cílem přivlastnit si cizí telefon a podezřelého ještě včera večer zadrželi.

Linka 158 nepřijala naštěstí žádné oznámení o poranění zábavní pyrotechnikou, jak tomu bylo například v roce 2016. Tentokrát pyrotechnika napáchala jen hmotné škody při nejrůznějších požárech, kterým se věnovali příslušníci Hasičského záchranného sboru,  a jak už jsme zmínili, svým hlukem velmi obtěžovala některé občany.

Za hodnocené období policisté vyjeli celkem k 5 dopravním nehodám se dvěma lehčími zraněními.  Jeden muž skončil v péči lékařů po naštěstí neúspěšném pokusu o sebevraždu. Jeho zdravotní stav je již stabilizovaný. I v tomto případě zřejmě sehrál svou roli vypitý alkohol, protože měl tento muž v sobě  2,35 promile alkoholu.

Policisté Krajského ředitelství policie Libereckého kraje přejí všem občanům šťastný nový rok bez kolizí, pevné zdraví a spokojenost v osobním životě.

1. 1. 2018
por. Bc. Ivana Baláková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem