Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Jako z filmu...

Ostrava - velmi pěkná akce policistů SPJ. 

Jako z filmu…
 
            Hlídka policistů SPJ (speciální pořádková jednotka) v nočních hodinách dne 25. 11. 2011 naprosto profesionálně a bezchybně zadržela pachatele dvou trestných činů.
 
Trojčlenná hlídka prováděla hlídkovou činnost na území města Ostravy. Půl hodiny po desáté hodině večerní projížděla po Sokolské třídě poblíž ostravské radnice. Na kruhovém objezdu ji v protisměru minulo osobní vozidlo zn. Peugeot 406, jedoucí značnou rychlostí. Policisté neváhali, otočili se a vyrazili za vozidlem. Když řidič vozidla zjistil, že se hlídka otáčí, ještě více zrychlil a snažil se ujíždět. Policisté vozidlo dostihli a snažili se jej zastavit. Dle zákona k tomu použili světelnou i zvukovou signalizaci. Ovšem řidič nereagoval. Namísto zastavení odbočil na ulici Horovu. Zde nečekaně prudce zabrzdil a zastavil vozidlo o obrubník. Ihned poté řidič z auta vyběhl a snažil se policistům zmizet. Utíkal přes ploty a zahrady obytných domů směrem k ulici Sadové. Dva policisté se ihned snažili řidiče dostihnout. Třetí policista zajistil vozidlo, ve kterém se nacházely další dvě osoby.
 
Po chvíli policisté osobu dostihli na zahradě jednoho z domů a za použití zákonných výzev ji přikázali, aby zanechala útěku a zastavila se. Na tyto výzvy však prchající řidič nereagoval a snažil se ukrýt v jednom z tmavých koutů zahrady. Policisté muže našli a přikázali mu, aby dal ruce za záda s tím, že mu budou přiložena pouta. Na toto muž reagoval tak, že se prudce otočil a snažil se jednoho z policistů udeřit pěstí. Toto se mu však nepovedlo, policista muže zpacifikoval a spoutal.
 
Následně byl muž vyzván k prokázání totožnosti. Jednalo se o jednadvacetiletého muže z okresu Frýdek-Místek. Na dotaz proč před policisty utíkal, odpověděl, že má vysloven zákaz řízení motorových vozidel, což se lustrací potvrdilo. Dále u něj byla provedena orientační dechová zkouška. Test na alkohol byl negativní. Ovšem následující testování na přítomnost nelegálních drog již negativní nebylo. Test prokázal přítomnost Amfetaminu. Mladý muž přiznal požití Pervitinu. Mladík byl na místě policisty zadržen a eskortován na přívozské oddělení.
 
Mladý (ne)řidič je podezřelý ze spáchání trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí. Za jejich spáchání mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

vytisknout  e-mailem