Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Jaro probouzí i zloděje

NÁCHODSKO – Začínají první vloupání do chat 

chalupy-kontrolachalupy-kontrola
S prvními jarními paprsky se kromě fauny a flóry probouzí ze zimního spánku také zloději. Policisté přijali v průběhu víkendu a pondělního rána hned několik oznámení o vloupání do rekreačních objektů. Pachatelé se většinou nezaměřují na nic konkrétního, pouze si vezmou, co je zaujme a co jde nějak zpeněžit.
 
Že uhlídat rekreační objekt je velmi těžké, tak například ví i majitel z Pardubic, který má chalupu ve Lhotě pod Hořičkami na Českoskalicku. Když po týdnu v pátek 2. března 2012 opět dorazil na své rekreační sídlo, zjistil, že měl nevítanou návštěvu. Zloděj vnikl za užití násilí do kůlny u chalupy a odcizil odtud nářadí, pumpu a dva elektromotory. Nezvanou návštěvu hlásila i sousedka, v její chalupě však lapka nenašel nic vhodného, tak ji jen prohledal a odešel. Při násilném vniknutí však poškodil dřevěné dveře takovým způsobem, že na nich učinil škodu 10.000 korun. Společně s odcizeným nářadím a motory ze sousední chalupy tak zloděj celkově napáchal škodu za 33.000 korun.
 
Policisté proto v tomto předjarním období věnují zvýšenou pozornost všem chatovým oblastem, chalupám na samotách a polosamotách a rekreačním objektům. Majitele vyzývají, aby své rekreační objekty dobře zabezpečili, nenechávali venku žádné nářadí, žebříky či nástroje, které by mohly zloději posloužit ke snadnějšímu vstupu. Je také dobré navzájem si pohlídat své chaty a chalupy se sousedy a v případě podezřelých okolností vždy uvědomit policejní hlídku nebo učinit oznámení na bezplatnou linku 158.
 
Policejní kontroly chatových oblastí na Novoměstsku zde

por. Mgr. Eva Prachařová
5.3.2012 v 15:40

vytisknout  e-mailem