Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Je mu 26 let, soudně trestaný byl 14krát

ZLÍNSKO: Nyní je opět ve vazební věznici. 

Komisařka kriminální policie ze Zlína obvinila šestadvacetiletého, 14krát soudně trestaného muže ze Zlínska, ze spáchání zvlášť závažného zločinu těžké ublížení na zdraví ve stadiu pokusu a trestného činu výtržnictví, kterých se dopustil v minulém týdnu ve Zlíně tím, že fyzicky napadl cizího muže kvůli údajně nesprávnému parkování. Obviněný skončil ve vazbě.

Šestadvacetiletý muž z Napajedel přijel ve čtvrtek po dvacáté hodině do Zlína za kamarády. Zastavil podél chodníku u pravého okraje silnice a zapnul výstražná světla, protože schůzka měla trvat pouze pár minut. Stání na silnici však rozlítilo cizího muže stejného věku. Upozornil řidiče, aby si přeparkoval, jinak zavolá na policii. Řidič s kamarády jeho výtce nevěnovali pozornost. To zřejmě recidivistu rozlítilo a řidiče udeřil do tváře. Ten upadl na záda, kde ho agresor znovu několikrát udeřil a kopl. Muž ležící na zemi už se nebránil a jeho kamarádi zavolali záchranáře i policii. Útočník z místa odešel.

Záchranáři muže převezli do nemocnice. Policisté agresora vzápětí zadrželi a převezli do policejní cely. Test na přítomnost drog byl u něj negativní, test na požití alkoholu ukázal hodnotu vyšší než jedna promile.

Z policejní cely putoval recidivista po rozhodnutí soudce opět do vazební věznice. Poprvé byl odsouzený k pobytu ve věznici už ve svých patnácti letech. Nyní mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody na tři až deset let.

14. ledna 2019, por. Bc. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem