Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Je obviněn ze 7 trestných činů

SOKOLOV – Hrozí mu až 10 let vězení 

Sokolovští kriminalisté obvinili ze 7 skutků 28letého muže ze Sokolova. Muž se měl v květnu a červnu tohoto roku dopustit několika zločinů a přečinů.
 
Informovali jsme vás, že dne 25. května v prostorách lesoparku mezi obcemi Dolní Rychnov a Sokolov se pohyboval obnažený muž a ukazoval se náhodné kolemjdoucí. Žena se vylekala a utekla. O svém zážitku řekla svému příteli, který se do lesoparku vrátil. Našel zde muže sedícího v podřepu, když ho vyzval, aby řekl, co zde dělá, máchl obviněný nejméně dvakrát v oblasti krku nožem se slovy, že jej zapíchne. Přítel ženy z místa utekl a vše ohlásil policii (celý článek zde).
 
Další případ, o kterém jsme vás informovali je, ze dne 9. června 2011. V prostoru nad zahrádkářskou kolonií „Nad Baníkem“ venčil poškozený svého psa. Obviněný na něj pokřikoval a své jednání umocnil vytažením nože, který držel s otevřenou čepelí v ruce a mířil s ním na poškozeného. V poškozeném tak vzbudil důvodnou obavu o své zdraví a život (celý článek zde). 
 
Další případy, ze kterých je 28letý muž obviněn se odehrály například před restauračním zařízením v Sokolově, kdy vyhrožoval smrtí se zbraní v ruce. Opakovaně požadoval finanční prostředky pod pohrůžkou násilí či smrtí, a to jak na místě veřejně přístupném, tak na chodbě bytového domu.
 
Muž je obviněn ze zločinu těžkého ublížení na zdraví ve stádiu pokusu, ze zločinu vydírání a loupeže a také z přečinu výtržnictví. Za loupež hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody na dva roky až deset let.
 
nprap. Bc. Kateřina Dohnalová
21. června 2011

 

vytisknout  e-mailem