Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Je v podmínce, přesto kradl

MOST - Recidivista vykradl prodejnu, bar a kancelář, policie ho odhalila a další 

 Policejní komisař mostecké policie zahájil trestní stíhání 32letého muže z Meziboří a obvinil ho z  přečinu krádeže, krádeže vloupáním a poškození cizí věci. Podle policistů měl obviněný ve druhé polovině měsíce listopadu vniknout v nočních hodinách v centru Litvínova do prodejny s výpočetní technikou. Užil při tom násilí a uvnitř pak odcizil různé výrobky spotřební elektroniky jako mobily, notebooky a také finanční hotovost, vše v hodnotě 100 tisíc korun. Na místě prý zloděj utrpěl zranění ruky, když se při rozbití výlohy pořezal sklem. Lup prodal náhodným osobám na ulici. Lapka má na svědomí i vloupání do baru, do něhož vnikl koncem září. Tehdy si odnesl přenosné trezory, peněženku a finanční hotovost vyšší jak 120 tisíc korun. Do třetice je podepsaný i na vloupání ve zdravotním středisku. Tam si byl obhlídnout situaci přes den a v noci se vrátil s úmyslem krást. Z kanceláře odcizil notebook a šanon s dokumenty. Kradl i přesto, že byl okresním soudem odsouzen k nepodmíněnému trestu odnětí svobody se zkušební dobou do léta roku 2012. Odcizené věci ani peníze policie nezajistila. Ty skončily údajně u náhodných kupců, které lapka oslovil na ulici. Celkem způsobil hmotnou škodu ve výši 326 tisíc korun. Policie obviněného stíhá na svobodě.


 

Lapka má na triku dvě vloupání a krádež auta

Pětatřicetiletý muž z Litvínova čelí obvinění z přečinu krádeže vloupáním, porušování domovní svobody, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a poškození cizí věci. Podle policie se měl obviněný Litvínovan vloupat do bytu v Janově, ve kterém odcizil klíče od osobního automobilu značky VW Passat. Vozidlo pak před domem našel, nasedl do něj a odjel do Litvínova. Cestou potkal 24letého kamaráda. Ten mu poté pomáhal odcizený vůz prodat. Policie mladšího muže obvinila z podílnictví. Poškozenému majiteli lapka způsobil škodu ve výši 178 tisíc korun. Odcizené auto se zatím policii nepodařilo nalézt. Starší z dvojice má na svědomí i vloupání do rodinného domku v Louce u Litvínova. Do domu se dostal násilím a odnesl z něj televizor a další věci v celkové hodnotě 15 tisíc korun. O návštěvě zloděje svědčily otevřené šuplíky a rozházené věci v pokojích. Jak zloděj naložil s lupem, policistům nesdělil. Trestní stíhání obviněného je vedeno na svobodě.


 

Do basy se mu nechtělo

Do vězení se zřejmě nechystal 30letý muž z Litvínova. Měl nastoupit výkon trestu, přičemž ignoroval výzvu okresního soudu, kterou si osobně převzal. Litvínovští policisté na základě zjištěných skutečností sdělili muži podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Případ je šetřen ve zkráceném přípravném řízení.


 

Alarm zloděje prozradil

Krást do obchodu přišel 24letý muž z Mostu. Včera v podvečerních hodinách v jednom mosteckém supermarketu zamířil do oddělení s drogistickým zbožím a z regálu si vybral tři tělová mléka. Lup pak ukryl za opasek a hodlal prodejnu opustit. Při procházení pokladnou se však spustil alarm a ostraha marketu lapku zadržela. Zloděj skončil na policejním oddělení, kde mu bylo ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření ze spáchání přečinu krádeže. Zboží v hodnotě 440 korun bylo zajištěno a vráceno zpět. Policisté šetřením zjistili, že pachatel již v minulosti kradl a byl za to potrestán.


 

Peníze a doklady si nehlídal, přišel o ně

Policisté obvodního oddělení v Mostě šetří oznámení muže, který byl okraden v jedné mostecké restauraci. Tam přišel tento týden v pozdně noční době a uvnitř strávil asi dvě hodiny. Na židli si přehodil přes opěradlo svoji bundu. V kapse oděvu měl peněženku s hotovostí a doklady. Muž několikrát své místo u stolu opustil a oděv si nestřežil. To se mu nevyplatilo. Nějaký šikula mu nepozorovaně z kapsy věci odcizil.


 

Policie šetří, jak došlo k požáru kočárkárny

Včera krátce před 17. hodinou v obci Obrnice na Mostecku hořelo. V přízemí panelového domu došlo k požáru odpadu v nezajištěné kočárkárně. Oheň poškodil uložená jízdní kola, kabelové rozvody i malbu ve třech patrech. Majitel domu zatím hmotnou škodu nevyčíslil. Požár lokalizovaly jednotky hasičského sboru. Prvotním ohledáním bylo zjištěno, že oheň je dílem úmyslného nebo nedbalostního jednání fyzické osoby.


 

Auto někdo v noci poškrábal

Nepříjemné překvapení čekalo jednu motoristku v Litvínově. Své auto tovární značky Citroen si tento týden zaparkovala v místě bydliště v ulici PKH. Když k vozidlu přišla na druhý den ráno, ihned uviděla, že jí někdo poškrábal lak karosérie nezjištěným předmětem a to po celém obvodu. Poškozená majitelka auta případ oznámila litvínovské policii a škodu odhadla na částku 30 tisíc korun.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 30. listopadu 2011

vytisknout  e-mailem