Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Jeden den vykradli garáž

TURNOV - Druhý den odcizili auto. V prvním případě způsobili škodu za 13 000 korun, když si zloději odnesli z garáže ruční elektrické nářadí a nivelační přístroj. V druhém případě se částka vyšplhala na 400 000 korun, když zmizela Škoda Octacia s osobními věcmi za 48 000 korun, které byly uvnitř. 

V noci ze čtvrtka na pátek vnikl na oplocený pozemek v Turnově-Mašově neznámý lapka. Jeho cílem byla novostavba do které se vloupal. Pachateli se podařilo odstranit visací zámek z petlice, kterým byly zajištěny vrata garáže. Vnikl dovnitř, odkud odcizil elektrické bourací kladivo, elektrickou vrtačku a nivelační přístroj. S odcizenými věcmi za více než 13 000 korun z místa zmizel. Za přečin krádež spáchanou vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky.

Jen 4 kilometry od místa této události v Turnově-Ohrazenicích bylo během následující noci odcizeno firemní vozidlo značky Škoda Octavia Combi. Ve vozidle zůstaly osobní věci poškozeného uživatele v hodnotě bezmála 48 000 korun. Celková škoda byla stanovena na částku 400 000 korun. Po pachateli i odcizeném vozidle pátrá policie.

por. Petr Kmínek
28. 5. 2013

vytisknout  e-mailem