Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Jeden loupil, druhý vyhrožoval...

Lehce „vydělat“ peníze chtěl neznámý lupič  

    včera po osmé hodině večerní na benzínové čerpací stanici v Rožmitále pod Třemšínem. Na pomoc si vzal do ruky i zbraň, a aby zůstal nepoznán, pletenou kuklu na hlavu. Po obsluze požadoval vydání peněz, ta mu ale žádnou finanční hotovost nedala, a tak odešel s nepořízenou. Po pachateli loupeže intenzivně pátráme. Žádáme také veřejnost o pomoc při tomto pátrání, jakékoli informace vztahující se k uvedené události je možno sdělit na linku 158.

Chtěl ji polít kyselinou
     40letý muž byl ve středu předvolán na Obvodní oddělení Dobříš, kde mu mělo být sděleno podezření ve zkráceném přípravném řízení z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, ohrožení pod vlivem návykové látky a nebezpečné vyhrožování. Dne 23. prosince a dále 23. ledna jel podezřelý bez „řidičáku“, až do července roku 2015 má totiž vysloven zákaz řízení. Navíc v prosinci řídil po požití alkoholických nápojů. V opilosti také poškozoval zařízení svého obydlí a vyhrožoval jeho podpálením. Manželce hrozil osobně i přes telefon újmou na zdraví či dokonce fyzickou likvidací. Hrubě a vulgárně ji urážel. Vyhrožoval, že ji polije obličej kyselinou, nebo že ji prodá do Ruska. Žena se opravdu o svůj život a zdraví obávala, a tak neváhala vyhledat pomoc a obrátila se na Policii ČR. Muž byl natolik otrlý, že na služebnu přijel vozidlem a ještě ve značně podnapilém stavu. V dechu mu bylo naměřeno 2,12 promile alkoholu. Nyní mu hrozí za spáchané trestné činy až tři roky pobytu za mřížemi.


Zdráhal se opustit autobus
     Řidič autobusu volal v úterý navečer na policii s tím, že do dopravního prostředku nastoupil podnapilý muž, který nechce zaplatit jízdné, uvnitř se potácí, vulgárně nadává a odmítá autobus opustit. Hlídka opilce vyvedla, a protože u sebe neměl žádný doklad totožnosti, předvedla jej na Obvodní oddělení Příbram. Policisté zjistili, že se jedná o 22letého muže z jedné obce nedaleko Příbrami. Při dechové zkoušce u něj přístroj naměřil 2,79 promile alkoholu. Místo do svého bydliště, kam se snažil dotyčný dostat, putoval k přenocování a k vystřízlivění na „záchytku“.
     O pár hodin později sem převáželi jiného muže milínští policisté. 18letý mladík přišel domů opilý, nejdříve začal slově napadat své rodiče a následně demolovat věci uvnitř domu. Byl velmi agresivní a ani po příjezdu policie se svým jednáním nepřestal. V dechu měl dotyčný 1,59 promile alkoholu. Jak nemilé asi musí být po tomto incidentu probuzení?
 

Náledí na vozovce
     Středeční náledí na silnicích si nepěkně pohrálo se dvěma vozidly na Sedlčansku. První nehoda se stala v ranních hodinách v Kosově Hoře. 27letá řidička toyoty při odbočování přejela do protisměru, kde narazila do nákladního auta. Ke zranění osob naštěstí nedošlo, hmotná škoda se však vyšplhala na 135 tisíc korun. Druhá nehoda se odehrála asi půl hodiny poté v Sedlčanech v Dělnické ulici. 36letá žena najela s vozem značky Škoda Fabia do nákladního vozidla, které stálo u pravého okraje vozovky kvůli vykládce materiálu. U této havárie škoda dosáhla 160 tisíc korun.
 

27. 1. 2012, por. Bc. Monika Schindlová, DiS.

vytisknout  e-mailem