Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Jeden podvedený, druzí okradení a třetí opilý za volantem

ÚSTÍ NAD LABEM - Co se stalo v uplynulém víkendu. 

Prodejce bazénu naletěl podvodníkovi
Poškozený 45letý muž se rozhodl přes prodejní portál prodat bazén. Na tento inzerát mu zareagoval zájemce, který poškozenému na jeho mobilní telefon zaslal sms zprávu s falešným odkazem k přihlášení do „Zásilkovny“. Tímto odkazem z poškozeného vylákala přístupové údaje k jeho internetovému bankovnictví a následně provedl 62 online plateb v celkové výši 62 tisíc korun. Poškozený nejenom, že bazén neprodal, ale přišl o další desítky tisíc korun.

Více informací, jak se nestát obětí, naleznete zde:
Podvod přes inzerát - Policie České republiky

Vloupání do dvou vozidel a u třetího vozidla pouze pokus
Ústečtí policisté pátrají po pachateli, který se v ulici Králova Výšina vloupal do dvou zaparkovaných vozidel Š-Kodiaq a Š-Fabie. Do třetího vozidla Fiat Ducato se přes dveře nákladového prostoru pouze pokusil vloupat.  Z prvních dvou vozidel následně odcizil doklady od vozidla, nic jiného uvnitře nenašel. Celková způsobená škoda na vozidlech vznikla kolem 24 tisíc korun.

Opilec za volantem
Všebořičtí policisté ve večerních hodinách v ulici Všebořická při dopravní kontrole zastavili 44letého řidiče vozidla Ford Mustang. Již při prvotní komunikaci s řidičem byl z jeho dechu silně cítit alkohol. Policisté řidiče vyzvali k dechové zkoušce, které se podrobil a nadýchal 1,8 promile. Policisté řidiči zakázali pokračovat v jízdě. Zadrželi mu řidičské oprávnění a převezli do policejní cely. V současné době je podezřelý z trestného činu Ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí trest odnětí svobody až do výše 1 roku, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Ústí nad Labem 30. října 2023
por. Veronika Hyšplerová
mluvčí policie Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem