Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Jeden pracoval bez povolení, druhý měl padělané doklady

PLZEŇSKÝ KRAJ – Minulý týden proběhlo na území našeho kraje několik pobytových kontrol. Při akcích bylo zkontrolováno téměř 140 osob a přes 230 dokladů. Zjištěn byl jeden cizinec, který neměl povolení k výkonu zaměstnání a jeden, který se prokázal padělanými doklady. 

V minulém týdnu provedli kolegové z Odboru cizinecké policie Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje na území Plzeňského kraje několik součinnostních pobytových kontrol.  Při těchto kontrolách se policisté především zaměřili na dodržování ustanovení zákona o pobytu cizinců, odhalování nelegálního zaměstnávání, odhalování padělaných a pozměněných dokladů a listin, obchodování s lidmi a pátrání po hledaných a pohřešovaných osobách.

Při pobytové kontrole zaměřené na zaměstnávání cizinců, kterou policisté realizovali v jedné z firem na Domažlicku, bylo celkem ztotožněno 62 osob a zkontrolována pravost u 112 dokladů a veřejných listin. V rámci této akce byl zjištěn jeden cizinec, který nedisponoval žádným povolením k výkonu zaměstnání a byl mu tak vydán výjezdní průkaz z území České republiky se stanovenou lhůtou k vycestování do 7 dnů.

Dalšími provedenými pobytovými kontrolami, jež se uskutečnily na území Plzeň – město a Plzeň – venkov, policisté celkem zkontrolovali jeden areál tržnice, tři ubytovací zařízení, 75 osob, kdy z toho se v 68 případech jednalo o cizince a u 120 dokladů byla provedena kontrola jejich pravosti. Jeden cizinec se policistům prokázal padělaným občanským i řidičským průkazem. Ve věci tak byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu padělání a pozměnění veřejné listiny a v případě prokázání viny mu hrozí trest vyhoštění nebo trest odnětí svobody až na 3 roky.

Pobytové kontroly se budou uskutečňovat i nadále. 

por. Bc. Barbora Šmaterová, DiS.
8. srpna 2024

Odkazy do noveho okna

Pobytová kontrola

Pobytová kontrola 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem