Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Jeden prodával „perník“, druhý „trávu“

TEPLICE - Oběma hrozí až pětileté vězení; Nezvěte si cizí lidi domů... 

Jeden prodával „perník“, druhý „trávu“
     Policisté z teplického TOXI týmu dopadli další dva dealery, kteří zásobovali drogami zájemce z řad narkomanů. Čtyřiatřicetiletý muž z Duchcova prodával v místě svého bydliště od loňského října několika osobám drogu známou jako pervitin, kriminalisté zadokumentovali stovky jednotlivých prodejů. Při domovní prohlídce u něj v bytě zajistili nejen pervitin, ale také marihuanu a usušené halucinogenní houby lysohlávky. Muž byl obviněn z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za který mu v případě odsouzení hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi.
     Stejný trest hrozí i 22letému muži, který v uplynulých letech zásoboval nejméně dva lidi marihuanou. Zatímco jednomu sušené konopí několikrát týdně prodával, s dalším si jointa sám jednou až dvakrát do týdne vykouřil. I on už si převzal usnesení o zahájení trestního stíhání a bude čekat na soudní přelíčení.
 
Nezvěte si cizí lidi domů
    Povedeného „návštěvníka“ si pozvala do bytu žena z Krupky. U jejích dveří zazvonil neznámý mladík, který manželům nabídl set top box a jeho zapojení. Když ho pozvali dovnitř, požádal, zda si může „odskočit“ a po cestě na toaletu odcizil z odložené bundy peněženku. Z té vyndal 200 korun, nechal ji odloženou na záchodě a z bytu odešel. Policisté totožnost muže zjistili a s ohledem na jeho trestní minulost případ kvalifikovali jako přečin krádeže, ze kterého mu včera sdělili podezření.
 
Zákazy mu nevadily
     Ani čtyři různé výroky o zákazu řízení nezabránily 39letému muži sednout si za volant motorového vozidla. Přestože má teplickým a mosteckým magistrátem a navíc i soudy z obou okresů uloženy celkem čtyři tresty spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel, řídil včera dopoledne zcela bez zábran auto v centru Teplic. Narazil ale na hlídku policistů a hned putoval na služebnu pro sdělení podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Za jeho spáchání ho může soudce v krajním případě poslat až na dva roky za mříže.
 
Přišel o mobil
     Ze spáchání krádeže je podezřelý teprve 19letý mladík, který v Krupce okradl svého vrstevníka o mobilní telefon. Přístroj v hodnotě tisíc korun vytáhl poškozenému v nestřeženém okamžiku z kapsy, a když chtěl okradený mobil vrátit, odmítl to a odešel. Když se po chvilce vrátil, poškozený chtěl telefon opět zpět, zloděj mu ale začal vyhrožovat násilím, pokud někomu něco řekne a odešel s tím, že mobil dostane později. Do současné doby mu ale telefon nevrátil, policisté mu proto sdělili podezření z přečinu krádeže, za který může jít až na dva roky do vězení.
 
Měď stále láká
     Z přečinu krádeže se budou před soudem zodpovídat dva 18letí mladíci. Podezřelí po předchozí vzájemné domluvě odcizili z budovy v Teplicích několik měděných parapetů, čímž způsobili poškozeným více jak sedmitisícovou škodu. Policisté oběma spolupachatelům sdělili podezření z přečinu, za který mohou strávit až dva roky za mřížemi.
 
 
Teplice, 26. 2. 2015, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem