Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Jeden řidič měl pozitivní test na drogy, druhý tento test odmítl

RAKOVNICKO – Oba odmítli lékařské vyšetření. 

Prvosledová hlídka zastavila 7. března v jednu hodinu odpoledne v obci Pavlíkov – Chlum osobní vozidlo Peugeot, které řídil 41letý muž. Na výzvu předložil hlídce pouze doklady od vozidla. U řidiče byla provedena dechová zkouška, která byla negativní. Dále byl vyzván k podrobení se testu na jiné návykové látky, což po řádném poučení odmítl. Taktéž odmítl lékařské vyšetření s následným odběrem biologického materiálu.

Patnáct minut před půlnocí 7. března zastavili policisté z Obvodního oddělení Roztoky vozidlo VW Golf, a to v Pavlíkově před kostelem. Ztotožněný 30letý řidič jel ve směru od obce Panoší Újezd na Rakovník. Na výzvu předložil všechny doklady potřebné pro provoz a řízení vozidla a podrobil se dechové zkoušce na přítomnost alkoholu i testu na zjištění užívání jiných návykových látek. Dechová zkouška byla negativní, zatímco test na drogy vyšel s pozitivním výsledkem na látku amfetamin/metamfetamin. Třicetiletý muž k výsledku uvedl, že předchozí den užil nosem látku pervitin. Lékařské vyšetření s odběrem biologického materiálu odmítl.

Oběma mužům byla zakázána další jízda. Třicetiletému muži byl na místě zadržen řidičský průkaz, jedenačtyřicetiletému zadržen nebyl, a to z důvodu jeho nepředložení.

nprap. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Rakovník
8. března 2018

vytisknout  e-mailem