Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Jeden řidič neprošel

VSETÍNSKO: V rámci preventivní akce „Řídím – piju nealko pivo.“ jsme dnešní dopoledne zavítali do Vigantic u Rožnova pod Radhoštěm. 

Dopravní policisté prováděli kontrolu vozidel a řidičů a nedílnou součástí bylo i provedení dechové zkoušky ke zjištění, zda řidič nepožil před jízdou alkohol. Pokud to tak bylo, řidič od promotérky akce dostal nealko pivo a alkoholtester. Dvaapadesátiletý řidič škody octávia z Rožnovska ale neuspěl. Měl pozitivní dechovou zkoušku a to 1,08 promile. Následovalo zadržení řidičáku a odběr krve. Samozřejmě policisté muži zakázali další jízdu. Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
Za uplynulý týden policisté v okrese Vsetín dalších osmnáct případů, kdy byl řidič motorového nebo nemotorového vozidla pod vlivem alkoholu. Ve třech případech řidiči motorových vozidel nadýchali více jak 1 promile a ve čtyřech případech se jednalo o cyklisty. U cyklistů byla naměřena nejnižší hodnota 1,49 promile a rekord drží z neděle čtyřicetiletý cyklista s výsledkem dechové zkoušky 4,05 promile. Pro tyto cyklisty hrozí u správního orgánu pokuta v rozmezí 25 000 až 50 000 korun.

18. července 2013, nprap. Bc. Vladislav Malcharczik

Odkazy do noveho okna

Nealko 1

Nealko 1 

Detailní náhled

Nealko 2

Nealko 2 

Detailní náhled

Nealko 3

Nealko 3 

Detailní náhled

Nealko 4

Nealko 4 

Detailní náhled

Nealko 5

Nealko 5 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem