Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Jeden trest jim nestačil

RYCHNOVSKO - Rychnovští policisté včera řešili hned čtyři případy maření výkonu úředního rozhodnutí. 

alkoholtestPrvní byl krátce po půlnoci, když při silniční kontrole v centru Rychnova zastavili 33letého řidiče osobního vozidla. Muž nebyl schopen předložit řidičský průkaz ani zelenou kartu. Policisté u něho provedli nejprve zkoušku na alkohol, která byla negativní, ale test na přítomnost návykových látek již pozitivní byl, a to na amfetamin a metanfetamin. Muž se poté přiznal, že o víkendu užil pervitin. Po provedené kontrole v evidenční kartě řidiče policisté zjistili, že muž má na dva roky vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel až do prosince příštího roku.
Druhého řidiče se zákazem řízení policisté odhalili v dopoledních hodinách v Rokytnici v Orlických Horách. Teprve 20letý mladík měl Okresním soudem v Rychnově uložen taktéž dvouletý zákaz řízení, který mu měl skončit až na konci května 2016.
Dalšího muže, který se dopustil maření výkonu úředního rozhodnutí, odhalili policisté v Rychnově. Dvaatřicetiletý muž se dopustil trestného činu tím, že pobýval na Rychnovsku, ačkoliv mu Okresní soud v Rychnově zakázal pobyt v jeho obvodu po dobu dvou let - do konce března 2016.
Posledním "mařičem" byla 36letá žena, která měla soudem uloženo ochranné ambulantní protitoxikomanické léčení. Žena však příkazu nedbala a na léčení se nedostavovala.

Všem čtyřem podezřelým hrozí až dvouleté vězení.

por. Iva Kormošová
12.2.2015, 10.00

vytisknout  e-mailem