Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Jedenáct nebezpečných řidičů

ZNOJEMSKO: Deset mužů a jedna žena neunikli silničním kontrolám. 

     Od pátku do neděle jsme při silničních kontrolách přistihli jedenáct řidičů, kteří za volant nesměli vůbec usednout. Za tři dny jsme zjistili deset mužů a jednu ženu ve věku dvacet až jedenašedesát let. Šest z nich bylo ze Znojemska, čtyři z jiných regionů naší republiky a jeden z Rakouska. Devět bylo pod vlivem alkoholu a dva pod vlivem pervitinu. Pět jsme zastavili ve dne a šest v noci. Čtyři dechové zkoušky měly hodnotu vyšší než jedno promile.
     Nejvíce opilý byl čtyřicetiletý muž z Kroměřížska. Řídil Škodu Felicia a v noci ze soboty na neděli jel přes Moravský Krumlov. Měl v krvi dvě a půl promile alkoholu.
     V pátek v jednu hodinu odpoledne jsme v obci Velký Karlov kontrolovali řidiče Škody Octavia. Jedenačtyřicetiletý muž ze Sokolovska byl také značně opilý. Nadýchal 1,9 promile alkoholu. Dále vyšlo najevo, že má až do srpna roku 2015 zakázáno řídit motorová vozidla. 
     V neděli před desátou hodinou večerní projížděl obec Práče šestadvacetiletý mladík ze Znojemska s osobním vozem Mitsubishi. Nepředložil vůbec žádné doklady, které má mít řidič u sebe a navíc byl pod vlivem pervitinu.
     Tři mladíci jeli s auty, která neměla platnou technickou kontrolu. Nejdéle propadlou technickou jsme zjistili v pátek na Průmyslové ulici ve Znojmě. Se Škodou Felicia tudy jel osmadvacetiletý muž z našeho regionu. Auto bylo technicky způsobilé k provozu na pozemních komunikacích do srpna 2012. Sám muž za volantem nikdy nevlastnil řidičský průkaz. 

por. Mgr. Lenka Drahokoupilová, 21. října 2013

vytisknout  e-mailem