Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Jedenáct opilých řidičů

ZNOJEMSKO: Dva z nich nezvládli jízdu a bourali. 

     Jedenáct řidičů, kteří se bezprostředně před jízdou posilnili alkoholem nebo špatně odhadli dobu odbourávání této návykové látky z těla, jsme přistihli od pátku do neděle. Dva případy vyšly najevo při šetření dopravních nehod a zbývajících devět v rámci běžných silničních kontrol. Tentokrát se jednalo o samé muže ve věku devatenáct až padesát sedm let. Dva řídili motocykl a devět osobní vozidla. Čtyři byli ze Znojemska a ostatní z různých částí naší republiky. Sedm jsme zjistili během dne a čtyři v noci. Pět opilých šoférů uvízlo v policejní síti v rekreační oblasti u Vranovské přehrady. Hladinu jednoho promile alkoholu v krvi přesáhlo pět kontrolovaných řidičů. 
     Nejvyšší hodnotu jsme zaznamenali u sedmapadesátiletého muže z našeho regionu. V neděli před osmnáctou hodinou havaroval na silnici mezi obcemi Bojanovice a Jevišovice. Pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy při projíždění zatáčky, dostal smyk a s vozidlem Peugeot 206 skončil v příkopu převráceným na střechu. V žilách mu proudilo 1,66 promile alkoholu. Sám vyvázl s lehkým zraněním a na autě si neopatrnou jízdou způsobil škodu třicet tisíc korun.
     Pokyn k zastavení nerespektoval opilý motocyklista, který v neděli ve dvě hodiny odpoledne projížděl obcí Lechovice. Upozornil na sebe rychlostí 71 km/h. Ujížděl hlídce na obec Práče, potom směrem na Oleksovice a téměř až k obci Čejkovice. Tam pak na polní cestě zastavil. Velice rychle vyšel najevo motiv jeho úprku. Nadýchal 1,51 promile alkoholu. Jednalo se o třiatřicetiletého muže z Jindřichohradecka. Ihned jsme mu zadrželi řidičský průkaz.    

por. Mgr. Lenka Drahokoupilová, 5. srpna 2014

vytisknout  e-mailem