Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Jedenáct ovlivněných řidičů za víkend

HODONÍNSKO: Policisté v kontrolách řidičů nepolevují ani v době prázdnin. 

Policisté na Hodonínsku opět při víkendových dnech využili své policejní instinkty a v jejich sítích uvízlo celkem jedenáct osob, které řídily motorová vozidla pod vlivem alkoholu nebo drog. Alkohol byl zjištěn v sedmi případech a drogy hrály svoji roli ve čtyřech případech. Jedním z opilých řidičů byl také devatenáctiletý mladík, kterého kontrolovali policisté ve Veselí nad Moravou v noci na sobotu v ulici Stolářská. Při dechové zkoušce nadýchal 1,5‰ alkoholu a rázem se stal podezřelým ze spáchání trestného činu Ohrožení pod vlivem návykové látky. Nejen, že přišel o svůj nedávno nabytý řidičský průkaz, ale bude také čelit trestnímu stíhání, na konci kterého by mohl být odsouzen až na jeden rok odnětí svobody.

Drogy v těle měl zase šestatřicetiletý řidič, kterého policisté kontrolovali u obce Lužice. Zasahující policisté pojali podezření, že řidič jeví známky ovlivnění některou z návykových látek. Orientační test na drogy pak jejich podezření potvrdil a u řidiče byla zjištěna přítomnost látky cannabis. I sám řidič se k užití marihuany přiznal, ale následnou lékařskou prohlídku spojenou s odběrem krve, odmítl. Na místě tak přišel o řidičský průkaz a nyní bude čelit správnímu řízení, ve kterém mu hrozí pokuta až do výše 50tisíc korun a zákaz řízení až na dva roky.

Policisté opět důrazně upozorňují, že v kontrolách řidičů nehodlají polevit. Jakékoliv zjištěné množství alkoholu nebo drogy bude mít za důsledek zadržení řidičského průkazu a další správní či trestní řízení.


 

por. Bc. Petr Zámečník, 14. 7. 2014

vytisknout  e-mailem