Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Jedenáct vykradených objektů

CHOMUTOV - Napadení před školou, Telefon se našel.... 

Jedenáct vykradených objektů
Sedm rodinných domů v Chomutově, jeden byt v Mostě a tři byty v Chomutově vykradl od prosince loňského roku stejný pachatel. 38letý muž z okresního města místa prohledal a sebral různé věci. Elektroniku, zlaté šperky, peníze, valuty, hodinky, digitální kamery, mobilní telefony, notebook, tablet, osobní doklady majitelů a další věci. Za sebou zanechal celkovou škodu, která přesáhla 318 tisíc korun. Ne vždy byl však úspěšný. Ve dvou případech v rodinných domech věci pouze rozházel, ale nic nesebral a ve dvou případech ho při krádeži vyrušili majitelé. Pak nezbylo nic jiného než zmizet. Chomutovští kriminalisté muže obvinili z trestných činů krádeže, pokusu krádeže, porušování domovní svobody, poškození cizí věc a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Vyšetřování nadále pokračuje.  
 
Napadení před školou
Policisté v Klášterci nad Ohří přijali oznámení o napadení dvou žen před budovou místní školy. 20letá obyvatelka města udeřila pěstí do obličeje stejně starou ženu, strhla ji na zem a několikrát kopla. Napadená vyhledala lékařské ošetření. Co incident vyprovokovalo, nyní vyšetřují policisté. Jednání útočnice vyhodnotili jako výtržnictví.
 
Telefon se našel
V budově školy v Kadani zmizel na konci ledna mobilní telefon. Žákyně školy ho nechala volně odložený v prostorách šaten a přístroj v hodnotě 9 tisíc korun zmizel. Krádež mohli nyní policisté z místního obvodního oddělení odložit. Ve stejný den totiž telefon našel další žák zapadlý pod šatní skříňkou a vrátil ho nepoškozený majitelce.
 
Přes garáž do domu
Nemilé překvapení čekalo na majitele rekreačního objektu v obci Zelená. Domek  totiž navštívil neznámý zloděj. Garáží a kůlnou se dostal až dovnitř a odnesl si nejen různé nářadí, ale i oblečení, obrazy a další věci. Majitel vyčíslil celkovou škodu na téměř 68 tisíc korun. Chomutovští policisté skutek vyšetřují jako trestné činy krádeže a porušování domovní svobody.
 
Svlékal si kalhoty
Hrubé neslušnosti na veřejnosti se svým jednáním dopustil 37letý Chomutovák. Ve vestibulu domu na Blatenské ulici si před přítomnými ženami stahoval své kalhoty a obnažoval se. Nebral na vědomí námitky přítomných žen a upozornění, aby své jednání ukončil. Policejní hlídka muže následně zadržela a nyní se bude zodpovídat z výtržnictví.
 
Z restaurace do nemocnice
Dva muži ve věku 28 a 33 let z Klášterce nad Ohří zaútočili v místní restauraci na dalšího hosta. V napadání pokračovali i v době, kdy poškozený skončil na zemi. Zraněného odvezla z místa rychlá záchranná služba na ošetření do nemocnice. Na oba násilníky čeká obvinění z ublížení na zdraví a výtržnictví.
 
Auto do vozíku, vozík do nohy
Dopravní policisté vyšetřovali kolizi, ke které došlo na parkovišti obchodní zóny Otvice. Muž z Chomutova zde vykládal nákup z nákupního vozíku do vozidla. Ve stejnou dobu couval na parkovišti se svým vozidlem teprve 18letý mladík z Jirkova a zřejmě přehlédl nákupní vozík. Narazil do něj a ten následně přimáčkl nohu poškozeného k zaparkovanému vozidlu. Ke škodě nedošlo, zranění muže si vyžádalo ošetření u lékaře s následnou dobou léčení. Vyšetřování nehody nadále pokračuje. 
 
Barva umýt nejde
Neznámý vandal poškodil fasádu domu ve Skalkové ulici v Chomutově. Červenou a modrou barvou nastříkal na omítku panelového domu různé obrazce, které se obyvatelům nepodařilo smýt běžnými dostupnými prostředky. Oprava domu bude stát nejméně 40 tisíc korun. V případě dopadení pachatele bude obviněn z trestného činu poškození cizí věci.
 
12. února 2014
nprap. Marie Pivková  
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz 
tlf. 974 433 207
 
 
 

vytisknout  e-mailem