Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Jedna krádež jí nestačila

LOUNY - Krádeže jedné ženy; Zahálčivý život dětí; Má tři děti a neplatí na ně 

LOUNY - V uplynulých týdnech se policisté lounského obvodního oddělení zabývali jednou ženou hned v několika případech.  Třicetiletá žena nejprve hrála svou roli v prodejně Kaufland v Lounech. Šetřením policistů se podařilo zjistit, že její nenechavé ruce uschovaly do kabelky 17 kusů fixačních gelů. Potom bez zaplacení odešla z obchodu. Dále policisté zjistili, že stejná žena využila příležitosti tentokrát v obci Libčeves. Zde si z cizí volně odložené kabelky měla vzít mobilní telefon. Prozatím poslední čin se odehrával v prodejně Penny Market v Lounech, kde si zlodějka zřejmě chtěla odnést šampóny různého druhu. Když však procházela obchodním domem, všimla si, že je sledována ostrahou prodejny. Možná ze strachu z odhalení přišla přímo k pracovníkovi ostrahy a všechny věci, které si chtěla zřejmě odnést, vrátila. Policisté v těchto dnech sdělili ženě ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu Krádeže. Pykat bude i za třetí skutek, neboť se o zcizení věcí pokusila. Celková škoda, kterou žena způsobila, přesáhla 5 tisíc korun. Jelikož se nezákonného jednání dopustila i přesto, že byla za takový čin odsouzena v posledních třech letech, hrozí jí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

Zahálčivý život dětí
Policejní komisař sdělil v těchto dnech obvinění muži ve věku 54 let z trestného činu Ohrožování výchovy dítěte. Dle šetření muž zanedbal péči své nezletilé dcery, jelikož se nepostaral o řádnou povinnou školní docházku. Nezletilá tak svým zahálčivým životem zameškala 190 hodin v základní škole v Žatci.
V obci Domoušice se stal podobný případ. Zde policisté sdělili obvinění ze stejného trestného činu, tentokrát čtyřicetileté ženě. Její syn měl docházet pravidelně do základní školy v Lounech. Během necelého půl roku zameškal 314 hodin, z čehož 223 hodin povinné školní docházky bylo neomluvených. Žena dle šetření nedostatečně spolupracovala jak se školou, tak s orgánem sociálně právní ochrany dětí. Také se údajně stalo, že syna omluvila ze školy i ve dnech, kdy spořádaně seděl ve školní lavici. Nedbalé matce byla za její přístup k povinné školní docházce jejího dítěte dokonce uložena příkazem Městského úřadu v Lounech na začátku tohoto roku pokuta.
U obou obviněných probíhá jejich trestní stíhání na svobodě. V případě odsouzení hrozí 54letému muži trest odnětí svobody až na dvě léta. Obviněná 40letá žena je na tom o něco hůře, v jejím případě je výměra trestu až pět let.

Má tři děti a neplatí na ně
ŽATEC – Žena ve věku 42 let řádně neplatí vyživovací povinnost na své tři nezletilé děti. Dvě z nich má svěřeny do péče jejich strýc. Náhradní rodič teď ale nedostává peníze na jejich potřeby. Dlužné výživné se vyšplhalo až na 11 tisíc korun. Třetí ze sourozenců byl svěřen do péče zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc.  Jeho matka tak této organizaci dluží za příspěvky na pobyt a péči částku přesahující 15 tisíc korun. V minulých dnech policisté ženě sdělili obvinění z trestného činu Zanedbání povinné výživy, za který by mohla jít do vězení až na tři roky. Případ je nadále v šetření lounských policistů.

nprap. Mgr. Irena Pilařová
oddělení tisku a prevence Louny

Louny 5. června 2017

vytisknout  e-mailem