Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Jednal dle seriálů

MOST - Aniž by rozuměl cizinci, dal mu část tržby; Lup ukrýval do křoví, teď je za mřížemi 

Mostečtí kriminalisté pátrali po osádce černého mercedesu, která byla podezřelá ze spáchání zločinu loupeže. K němu mělo dojít koncem dubna na silnici u obce Patokryje. Tam na zastávce autobusu zastavil řidič vozidla značky Renault firmy Coca Cola. Jeho řidič po okrese Most rozvážel zboží a na odstavném místě si chtěl přepočítat tržbu. Když zrovna počítal bankovky, otevřely se z druhé strany vozidla dveře a v nich stál neznámý muž, který měl mít v ruce pistoli a požadovat cizím jazykem peníze. Řidič firemního vozidla mu vydal několik tisíc korun. Poté neznámý cizinec nasedl do vozidla s cizí mezinárodní poznávací značkou s dalším mužem a z místa odjeli. Okradený je ve svém vozidle pronásledoval, ale u obce Bílina se mu vozidlo ztratilo z dohledu. Kriminalisté, kteří případ šetřili, žádali i veřejnost o pomoc při pátráním po vozidle a cizinci. Šetřením případu a opakovaným výslechem nakonec zjistili, že k loupeži nedošlo. Poškozený sice o firemní peníze na zastávce u obce Patokryje přišel, ale úplně jinak. Cizinec, který se u dveří vozidla Renault objevil, na řidiče mluvil neznámou řečí. Ten zpanikařil a prý pod vlivem televizních seriálů, které většinou končí přepadením, mu vydal sám z kasírtašky tržbu. Poté policii oznámil loupež a zbraň si přimyslel. Policisté v těchto dnech šetření loupeže odložili.

Lup ukrýval do křoví
Mostečan ve věku 27 let čelí obvinění z přečinu krádeže a poškození cizí věci. Obviněný měl v pátém měsíci vykrást v centru města Mostu tři osobní automobily. Začátkem května se obviněný vloupal do vozidla značky VW, ze kterého odnesl křovinořez. Lup si ukryl v nedalekém křoví poblíž místa činu a druhý den ho vyzvedl. Prý nástroj prodal náhodné osobě. Ve stejný den v nočních hodinách vnikl v jiné ulici do vozu téže tovární značky a z něj odcizil bourací kladivo. I tuto odcizenou věci si schoval do křovin a ve dne si pro ni šel, aby ji zpeněžil na ulici. O dva týdny později na sídlišti Zahradní vnikl násilím do automobilu značky Citroen a přisvojil si navigaci za čtyři tisíce korun. Po třetí krádeži byl lapka přistižen. Policisté muže zadrželi a po obvinění podali podnět k návrhu na vzetí do vazby. Nakonec byl obviněný dodán do výkonu trestu odnětí svobody, když mu byl minulý trest obecně prospěšných prací, které dosud nevykonal, změněn na nepodmíněný trest. Lapka svým jednáním způsobil škodu ve výši deseti tisíc korun.

Odvezli nářadí za 160 tisíc
Vloupání do skladu mají mít dle mostecké policie na svědomí dva muži ve věku 37 a 40 let, oba z Mostecka. Ty policejní komisař obvinil v těchto dnech z přečinu krádeže vloupáním, za který mohou obvinění očekávat až pětiletý trest odnětí svobody. A to za to, že se koncem dubna měli vloupat na Mostecku do areálu jedné firmy. Lapkové do objektu přijeli osobním vozidlem. Poté překonali vstupní dveře do skladu. Uvnitř pak odcizili různé nářadí v celkové hodnotě 160 tisíc korun. Lup naložili a poté z místa odjeli. Policie už odcizené věci nezajistila, kde skončily, se muži zákona nedozvěděli. Policie obviněné muže stíhá na svobodě.

Drogy prodával za 200 korun
Z přečinu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy obvinila mostecká policie 40letého muže z Chomutovska. Dle kriminalistů měl obviněný v letošním roce na různých místech města Mostu prodávat psychotropní látku pervitin za pohyblivé částky. Policie dealera stíhá na svobodě. Pokud bude odsouzen, hrozí mu až pětiletý trest odnětí svobody. Toxikomanům obviněný prodal drogu nejméně v deseti případech.

Řídil pod vlivem alkoholu
Policisté z obvodního oddělení v Mostě sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky 30letému muži z Mostu. Ten o víkendu seděl na místě řidiče ve svém vozidle a vůz řídil. Kolem 03. hodiny narazil na policejní hlídku a byl kontrolován. Policisté u něj provedli dechovou zkoušku. Ta vykazovala pozitivní hodnotu. Policisté řidiči další jízdu zakázali.

Ukradl autorádio a propíchl pneumatiku
Vykradené vozidlo našel včera brzy ráno jeho majitel. Vůz stál zaparkovaný před domem v obci Litvínov. Neznámý poberta do vozidla vnikl násilím a poté uvnitř odcizil panel autorádia výrobní značky Panasonic. Když auto opouštěl, stihl ještě propíchnout zadní pneumatiku. Poškozený majitel vyčíslil škodu na 25 tisíc korun. Případ přečinu krádeže a poškození cizí věci vyšetřuje litvínovská policie.

Lak na Superbu byl poškrábaný
Škodu za čtyřicet tisíc korun zanechal neznámý vandal majiteli osobního vozidla tovární značky Škoda Superb. Vozidlo stálo před domem v jedné obci na Mostecku. Zřejmě v noci pachatel zatím nezjištěným způsobem poškrábal celou karosérii vozu. Přečinem poškození cizí věci se nyní budou zabývat obrničtí policisté.

V Praze není blaze
Rockový festival se nevydařil jednomu mladíkovi z Mostu. Ten se o víkendu vypravil do Prahy na hudební koncert. Stál v davu posluchačů, poslouchal hudbu a občas si zkontroloval svůj mobil, který měl v přední kapse kalhot. Mezi fanoušky hudby byl ukryt i zloděj, který si počínal velice obratně a mladíkovi nepozorovaně mobilní telefon z kapsy odcizil. Poškozený odhadl vzniklou škodu na částku 4 000 korun.

I další Mostečan byl okraden v Praze. Ten doplatil na svoji zapomnětlivost. V jednom obchodním domě minulý týden platil u pokladny platební kartou. Když odcházel, tak na pultě kartu v peněžence nechal ležet. Peněženku za chvíli postrádal a do obchodu se vrátil. Kdosi pohotový se však peněženky zmocnil a ještě týž den pomocí platební karty získal 1 000 korun. V peněžence měl totiž i napsaný PIN.

V Mostě, 4. června 2010

vytisknout  e-mailem