Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Jednašedesátiletý řidič polského kamionu kličkoval po dálnici, na jeho nebezpečnou jízdu upozornilo policii hned několik řidičů

BENEŠOVSKO – Orientační dechová zkouška pak u něj prokázala téměř dvě promile alkoholu v dechu. 

Na kamion podivně kličkující mezi dvěma jízdními pruhy upozornilo policii ve čtvrtek dne 6. července krátce před třiadvacátou hodinou hned několik řidičů. Operátor na tísňové lince 158 se od oznamovatelů dozvěděl, že se nákladní vozidlo pohybuje po dálnici D3 ve směru od Tábora na Prahu a pokračuje dále po silnici 1/3. Tady na zhruba 43. km zaparkoval na krajnici a usnul. Policisté, kteří na místo krátce po třiadvacáté hodině dorazili, ho museli vzbudit a vyzvali ho, aby se podrobil orientační dechové zkoušce. Ta u něj opakovaným měřením prokázala téměř dvě promile alkoholu v dechu. Muž přiznal, že pil, a to nejen před jízdou, ale i během ní. Naštěstí na něj ostatní řidiči upozornili včas, čímž zabránili případným závažnějším následkům.

Policisté muže na místě zadrželi a předvedli ho na služebnu. Následně mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí až jeden rok za mřížemi, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

por. Bc. Eva Stulíková
tisková mluvčí
P ČR Benešov
20. července 2017

vytisknout  e-mailem