Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Jednatel společnosti způsobil škodu za devět miliónů

PELHŘIMOVSKO: Muž je obviněn ze dvou trestných činů 

Pelhřimovští kriminalisté vyšetřují trestnou činnost jednatele zemědělské společnosti na Pelhřimovsku. Vyšetřovatel zahájil trestní stíhání šestačtyřicetiletého muže jako obviněného ze dvou trestných činů, kterých se měl dopustit v rámci hospodaření firmy.
 
Šestačtyřicetiletý muž z Pelhřimovska je obviněn z toho, že jako jednatel zemědělské společnosti v malé obci na Pelhřimovsku v období od začátku roku 2010 do roku 2013 z této společnosti vyvedl majetek v celkové hodnotě přes deset miliónů korun a tento majetek (zejména techniku jako traktory, kombajn apod.) převedl na jinou firmu. Tohoto jednání se dopustil i přes to, že společnost dlužila svým dodavatelům za různé zboží a služby částku převyšující devět miliónů korun. Navíc jiným subjektům prodal zemědělské komodity a výtěžek prodeje spotřeboval jiným způsobem než k uspokojení svých věřitelů.
Dalšího protiprávního jednání se měl obviněný dopustit tím, že v letech 2004 až 2011 jako jednatel společnosti nesplnil svou zákonnou povinnost a do sbírky listin obchodního rejstříku v řádném termínu neuložil účetní závěrky společnosti. Znemožnil tak volný přístup k informacím o celkové ekonomické situaci firmy a tím ohrozil majetková práva zejména věřitelů společnosti.  
 
Vyšetřovatel zahájil trestní stíhání muže pro zločin poškození věřitele a přečin zkreslování údajů o stavu hospodaření a jmění. Obviněný je stíhán na svobodě, v případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody od tří do osmi let.
 
por. Bc. Monika Pátková, komisař
4. prosince 2014

vytisknout  e-mailem