Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Jedno auto vykradl, druhým odjel

LIBEREC - Policisté po něm pátrají. 

Obvinění z vloupání do vozidla a krádeže vozidla hrozí doposud neznámu zloději, který se včera v noci pohyboval v Dukelské ulici v Liberci. Tam vnikl do zaparkovaného vozu zn. Dodge Grand Caravan, ze kterého vzal tašku s doklady a platební kartou. V tašce byly i klíče od vedle stojícího Pontiacu. Do toho pachatel nasedl a odjel. Ihned poté, co se na policii obrátil majitel aut a událost nahlásil, vyhlásili policisté po autě pátrání. To bylo zatím neúspěšné. Majiteli vozů vznikla odcizením jednoho z nich a krádeží věcí z dalšího vozu, škoda za sto padesát tisíc korun.

Policisté pátrají také po felicii, která zmizela v době mezi 24. a 27. červencem 2011. Auto měl majitel zaparkované v Rynolticích. Auto za dvacet pět tisíc korun se rovněž doposud nenašlo.

Policisté řeší také několik případů krádeží věcí z vozidel. Asi nejvyšší škodu způsobil zatím neznámý zloděj majiteli černé octávky. Z auta zaparkovaného na Horním Sedle na parkovišti vzal bundu v hodnotě jednoho tisíce korun, ze zavazadlového prostoru odcizil batoh s doklady a bezmála deseti tisíci korunami. Mnohem vyšší škodu ale způsobil zloděj při vloupání do auta, které značně poškodil. Rozbitím okna a poškozením pátých dveří i interiéru zavazadlového prostoru způsobil škodu přes třicet tisíc korun. Celková škoda tak přesahuje čtyřicet tisíc korun. K události došlo v odpoledních hodinách 26. července 2011.

O den později, 27. července, vyjížděli policisté na stejné místo. Opět bylo nahlášeno vloupání do auta zaparkovaného na lesním parkovišti v Horním Sedle. Z auta zloděj ukradl mobilní telefon za osm tisíc korun. Další čtyřtisícovou škodu způsobil zloděj na zamykacím systému vozu, když se do něj násilím dostával.
Oba tyto případy jsou zatím v šetření a zabývá se jimi Obvodní oddělení v Hrádku nad Nisou.


mjr. Bc. Vlasta Suchánková
e-mail: tiskova.krplb@mvcr.cz
tel.: 724 189 071
28. 7. 2011

vytisknout  e-mailem