Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Jedno potrestání bylo málo

CHOMUTOV - Auto si půjčil, řidičák neměl, Napadl muže na chodníku.... 

Jedno potrestání bylo málo
Dva 33letí muži z Kadaně stáli před soudem pro krádeže již v roce 2009. Z potrestání si ponaučení nevzali a krádež zopakovali. Vnikli na pozemek staveniště v ulici Říční a sebrali zde sedm armatur do betonu. Škoda byla vyčíslena na 3 tisíce korun, železo bylo zajištěno a bude vráceno majiteli.
 
Auto si půjčil, řidičák neměl
Hlídka kláštereckých pollicistů kontrolovala v Dlouhé ulici vozidlo Ford Escort. Muž při kontrole předložil pouze doklady k vypůjčenému vozidlu. K řidičskému průkazu sdělil, že ho nemá. Lustrace prokázala, že mu Městský úřad Kadaň vyslovil zákaz řízení motorových vozidel. 22letý muž je podezřelý z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.   
 
Napadl muže na chodníku
Trest odnětí svobody na tři léta až deset let hrozí 58letému muži z Radonic. Na chodníku před restaurací v Kadani totiž napadl poškozeného. Strčil do něj, muž upadl a způsobil si zranění, které si vyžádalo ošetření u lékaře s následnou hospitalizací v nemocnici. K napadení došlo po slovní rozepři. Co bylo příčinou celého incidentu vyšetřují policisté, muž se bude zodpovídat z trestného činu těžké ublížení na zdraví.
 
Prodavačka přišla o kabelku
V přesně nezjištěné době přišla žena o kabelku. Jako pracovnice obchodu v centru okresního města si tašku odložila pod prodejní pult a této skutečnosti kdosi využil. Zloděj tašku bez povšimnutí sebral a z prodejny odešel. Kromě hotovosti přišla žena i o mobilní telefon, deštník, pernamentku do lesoparku a další osobní doklady. Celkovou škodu stanovila na téměř 13 tisíc korun. Případnému pachateli hrozí obvinění z krádeže.
 
Nevydařená krádež

 

Kovové náhradí díly na nakladač se snažil odcizit z objektu chomutovské firmy v ulici Na Moráni 28letý místní obyvatel. Pachatel nepočítal s tím, že se na místě objeví náhodný svědek, věci proto nechal na místě. Policisté zjistili, že za krádeže byl v minulosti již odsouzen, nyní je podezřelý z další krádeže.
 
Vloupání do chatky
Jirkovští policisté vyšetřují vloupání do zahradní chatky v Jezerské ulici. 52letý zloděj odcizil v areálu zahrádek z kůlny motorovou sekačku a u altánu poškodil dvě skleněné výplně a dveře. Uvnitř všechno prohledal a sebral nářadí a další věci. S lupem neodešel daleko, na místě byl zadržen policejní hlídkou. Provedená dechová zkouška byla u pachatele pozitivní, přístroj naměřil 1,90 promile alkoholu v dechu. Pachateli bylo sděleno podezření z krádeže.
 
25. ledna 2011 
nprap. Marie Pivková

vytisknout  e-mailem