Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Jedno vloupání nestačilo

CHOMUTOV - Dvakrát to vyšlo, potřetí odešel s nepořízenou, Do občerstvení i do kanceláře, Vykázán z bytu.... 

Jedno vloupání nestačilo
Jak jsme již před časem informovali, policisté z okresního města pátrali od února po totožnosti pachatele, který vnikl do prodejny ve městě. Kromě peněz sebral i kameru do auta a pánskou bundu. Policisté zjistili, že škodu za 8 tisíc korun má na svědomí 35letý muž z Křimova. Jedno vloupání mu zřejmě nestačilo neboť 
o několik dní později se snažil dostat do domu v Jiráskově ulici. To se mu však nepodařilo, s nepořízenou odešel, za sebou však zanechal škodu za 5 tisíc korun. Poslední vloupání provedl v pondělí. Během nočních hodin vnikl do prodejny ve Fügnerově ulici. Dostal se do skladu a odtud do prodejny. Na místě sebral notebook, optickou myš, tablet, MP3 přehrávač, dva mobilní telefony a další věci. Škoda se vyšplhala na 9 tisíc korun. Obvinění z krádeže si již převzal. Vzhledem k minulosti pachatele, kdy byl pravomocně odsouzen za loupež, skončil v policejní cele a byl podán návrh na jeho vzetí do vazby. Muži zákona zadrženého následně doprovodili na příkaz soudce Okresního soudu Chomutov do věznice v Litoměřicích.
 
Do občerstvení i do kanceláře
Vloupání do domu v centru okresního města vyšetřují chomutovští policisté. Kdosi vnikl nejdříve do provozovny občerstvení, kde sebral finanční hotovost. Pak přesel do prvního patra, kde v současné době probíhá rekonstrukce kanceláře. Z místnosti zmizel závěsný kotel. Celková škoda dosáhla na částku 23 tisíc korun. Policisté jednání neznámého pachatele vyhodnotili jako krádež a poškození cizí věci.
 
Vykázán z bytu
Opustit společně obývané prostory bytu v ulici Václava Řezáče musel 58letý muž. Hlídka kláštereckých policistů zasahovala na místě v době, kdy na společné chodbě a následně i v bytě vulgárně urážel poškozenou, vyhrožoval jí újmou na zdraví a chtěl ničit majetek. Po vyhodnocení všech získaných informací přikročili muži zákona k vykázání z bytu. Dobrovolně však odejít nechtěl a nereagoval ani na výzvu, aby své jednání ukončil. Byl proto zadržen a převezen na útvar místní policie.
 Vykázán z bytu.mp3
 
Pomáhal a kradl
33letý Chomutovák je podezřelý z krádeže. Známé pomáhal se stěhováním pračky v bytě na sídlišti Zahradní a při té příležitosti jí sebral v nestřeženém okamžiku ze stolku v předsíni finanční hotovost. V ložnici pak ještě našel ve šperkovnici několik kusů zlatých šperků, které také odcizil. Poškozená vyčíslila škodu na téměř 28 tisíc korun. Krádež vyšetřují chomutovští policisté.
 
Neposílají dítě do školy
Obyvatelé Jirkova  - 40letý muž a 34letá žena jsou podezřelí, že se svým jednáním dopustili trestného činu ohrožování výchovy dítěte. Svoji nezletilou dceru neposílají řádně do školy, umožňují jí vést zahálčivý život a ohrožují tím její rozumový vývoj. Dívka zameškala ve škole velký počet hodin, které nemá řádně omluvené. Jednání rodičů řešila již komise při Magistrátu Chomutov. Dostali sice pokutu, ale ponaučení si nevzali a ve stejném jednání pokračují. Nyní jim hrozí v případě odsouzení až dvouletý trest odnětí svobody.
Neposílají dítě do školy.mp3
 
12. března 2014
nprap. Marie Pivková 
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz 
tlf. 974 433 207

vytisknout  e-mailem