Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Jednou ano, podruhé již ne

CHOMUTOV - Místo nehody opustil, Poškodili horkovod..... 

Jednou ano, podruhé ne
Na začátku listopadu loňského roku se kdosi vloupal do prodejny v obchodní zóně Otvice. Ze skladu obchodu odcizil automatickou pračku za téměř 15 tisíc korun. Policistům se podařilo zjistit, že uvedené vloupání má na svědomí 26letý muž z Teplicka. O dva dny později si chtěl vloupání zopakovat, poškodil vstupní vrata, ale do skladu se nedostal. Čeká na něj obvinění z krádeže, vyšetřování nadále pokračuje. 
 
Místo nehody opustil
Na silnici v obci Údololíčko došlo k dopravní nehodě. 51letý muž tudy projížděl s vozidlem Škoda Felicia. V mírné zatáčce nezvládl řízení, přejel do protisměru, vyjel mimo komunikaci a jeho další jízdu ukončil betonový sloup elektrického vedení, do kterého narazil. Řidič vozidlo opustil a z místa nehody odešel. Policisté ho zanedlouho zastihli v místě bydliště. Provedená dechová zkouška byla pozitivní, muž nadýchal 2,05 promile alkoholu v dechu. Ke zranění osob nedošlo, škoda na vozidle byla předběžně odhadnuta na 20 tisíc korun. Další okolnosti nehody policie vyšetřuje, na podezřelého čeká obvinění z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.  
 
Poškodili horkovod
Policejní komisař obvinil dva muže z okresního města ve věku 26 a 35 let z krádeže. V závěru minulého roku se společně vydali do Klášterce nad Ohří a podél silnice demontovali z teplovodního potrubí pozinkované opláštění. Svoji činnost zopakovali ještě jednou, poškozené firmě způsobili svým jednáním celkovou škodu ve výši 152 tisíc korun. Vyšetřování probíhá na svobodě.
 
Obvinění putovalo za pachatelem do věznice
33letý muž z okresního města využil skutečnosti, že kdosi nechal pootevřené okno u budovy školy v Chomutově. Vnikl do recepce, našel odloženou dámskou kabelku s věcmi a s lupem odešel. Majitelka vyčíslila škodu na 7 tisíc korun. Spácháním trestné činnosti nepřestal, za týden se vloupal na parkovišti v Husově ulici do nákladního vozidla. Sebral různé pracovní nářadí a koženkový vak s horolezeckou výstrojí. Majitel vyčíslil škodu na 46 tisíc korun. Obvinění z krádeže bylo muži zasláno do věznice v Litoměřicích, kde se v současné době nachází z důvodu spáchání jiné trestné činnosti.
 
Malovali, kde neměli
Na sídlišti Kamenná v Chomutově poškodil neznámý vandal fasádu transformátorové stanice tím způsobem, že na zeď nastříkal černou barvou různé nápisy. Kromě toho pokreslil nápisy i kontejner určený na sklo. Policisté zjistili, že uvedeného jednání se dopustila dvojice mužů ve věku 19 let z Chomutova a 21 let z Prahy. Na oba čeká obvinění z trestného činu poškození cizí věci.
 
Kradl v bytě
Z krádeže je podezřelý 22letý Chomutovák. Z bytu v ulici Pod Břízami sebral nejen masážní přístroj, ale i dámský prsten že žlutého kovu a dětskou zimní bundu. Hodnotu odcizených věcí stanovila majitelka na téměř 7 tisíc korun. Krádež vyšetřují policisté z místního obvodního oddělení.
 
25. března 2013   
nprap. Marie Pivková  
piscv@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem