Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Jednou peníze vylákal, podruhé už ne

Český Krumlov – Policisté a kriminalisté intenzivně pracují na případu podvodu. (Hlasová schránka 974 232 116) 

Včera odpoledne, kolem 14. hodiny, v pobočce peněžního ústavu v Kaplici předložil pro zatím neznámý pachatel nejprve kartičku k účtu a poté i občanský průkaz a žádal o výběr hotovosti z tohoto účtu v celkové výši 200 000 Kč. Po prověření těchto základních identifikací mu byla částka vyplacena.
 
O několik desítek minut později pachatel v pobočce stejné společnosti v Českém Krumlově shodným způsobem oslovil u přepážky pracovnici, předložil nejprve kartičku k účtu a následně požádal opětovně o výběr hotovosti z tohoto účtu v celkové výši 200 000 Kč. Poté opětovně předložil i občanský průkaz. Pracovnice této pobočky muži však odmítla peníze vydat, neboť si všimla, že se jedná o pozměněný občanský průkaz a kromě toho se muž nepodepsal podle podpisového vzoru. Při následném prověřování těchto nesrovnalostí pachatel z pobočky v Českém Krumlově rychlým krokem pobočku opustil a odešel neznámo kam.
 
Muž tedy v obou případech předložil podstatně pozměněný nebo-li padělaný občanský průkaz, kdy tuto veřejnou listinu užil jako pravou a pracovnici kaplické pobočky uvedl tímto jednáním v omyl.
 
Kapličtí policisté a českokrumlovští kriminalisté v souvislosti s těmito případy nyní prošetřují veškeré okolnosti a po pachateli intenzivně pátrají. Dopustil se totiž podvodu, pokusu podvodu a padělání a pozměnění veřejné listiny.
 
 
por. Bc. Michaela Pavlíčková, pcrckpis@mvcr.cz   
5. srpna 2010

vytisknout  e-mailem