Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Jeho plán mu nevyšel, půjde před soud

TRUTNOVSKO - Kriminalistické metody potvrdily podvod. 

Jednačtyřicetiletý muž na Vrchlabsku koncem roku 2013 připravil k poštovní přepravě zásilku obsahující 2 kusy poškozených lahví alkoholických nápojů, kterou jako cenný balík adresoval neexistujícímu adresátu. Když mu byla jeho zásilka vrácena jako nedoručená, předstíral na poště, že došlo k poškození obsahu zásilky a z titulu odesílatele uplatňoval náhradu škody ve výši 317.500,-Kč.
 
Z výslechu muže vyplynulo, že do balíku, který sám balil, uložil lahve Cocnacu Armagnac Laubade a Rémy Martin XO, kdy hodnotu lahví dokladoval kupní smlouvou z března 2013.
Policistům ze služby kriminální policie a vyšetřování se důkladným šetřením podařilo zjistit, že smlouva nemohla být uzavřena, jak říká, jelikož vzory smluv dle nového občanského zákoníku byly na server nahrány až koncem roku 2013. Kriminalisté dále prověřili adresu a jméno adresáta u správce objektu, který nikoho takového neznal.
 
Dalším důležitým vyjádřením bylo vyjádření z odvětví mechanoskopie, které potvrdilo, že nemohlo dojít k poškození obsahu a obalu, jak uvedl jedenačtyřicetiletý muž a k poškození zásilky došlo pravděpodobně ještě před jejím zabalením a odesláním.
Ve čtvrtek 2. dubna 2015 byla ze strany Okresního státního zastupitelství v Trutnově podána na muže obžaloba, který byl obviněn za přečin podvodu ve stádiu pokusu, za který mu hrozí trest odnětí svobody až pět let.
 
Obviněný muž se k činu nedoznal.

15. 4. 2015, 14:12
pprap. Pižlová Šárka, DiS., tisková mluvčí PČR Trutnov

vytisknout  e-mailem