Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Jeho specializací byly katalyzátory

Karviná - odcizené zařízení prodával 

V těchto dnech policejní komisař zahájil trestní stíhání proti 31letému muži (PL) a obvinil ho ze spáchání přečinu krádež a poškození cizí věci. Obvinění obsahuje celkem sedm skutků krádeží součástí automobilů. Cizinec se specializoval na katalyzátory. Za lupem dojížděl do Českého Těšína a Karviné.

Zpočátku, v lednu letošního roku, na parkovištích městských sídlišť si vytipoval dvě vozidla Mercedes Benz Sprinter a Citroen Berlingo. U vozidel pomocí elektrické brusky z výfukové soustavy demontoval a odnesl katalyzátory.

V únoru, znovu v Českém Těšíně na ulici Polní, stejným způsobem odcizil katalyzátor z vozidla Seat Alhambra.

V dubnu už se pohyboval po karvinských parkovištích. V městské části Hranice si vytipoval osobní vozidlo Mercedes 190E. Opětovně z výfukového potrubí vozidla násilně demontoval katalyzátor.

Na začátku měsíce května na ulici ČSA jeho pozornost se zaměřila na osobní vozidlo Škoda Octavia. Bruskou poškodil část výfuku, ale katalyzátor se mu odcizit nepodařilo.

O několik dní později, v městské části Hranice, stejným způsobem katalyzátor odcizil z osobního vozidla Honda Civic. Ještě tentýž den se pokusil odcizit katalyzátor i z vozidla Kia Caarnival, což se mu nepodařilo. Celková škoda způsobená odcizením a poškozením vozidel je bezmála 65 000 Kč.

por. Mgr. Zlatuše Viačková, komisař STP Karviná

zpravodajství 23.5.2016

vytisknout  e-mailem