Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Jel opilý a nevybral zatáčku

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Před jízdou si dal pár panáků a pak boural. 

V tabulce zjištěných dopravních přestupků za uplynulý týden zaznamenáváme velký nárůst pouze u překročení maximální rychlosti. Ostatní čísla zůstávají stejná nebo se navýšila či snížila o pár přestupků. S alkoholem, nedáním přednosti nebo rychlostí si řidiči hlavu nedělají. O tom vypovídají případy, ke kterým vyjížděly hlídky jak z dopravního inspektorátu, tak i z obvodních oddělení.

Dopravní hlídka řešila nehodu v pátek 15. června hodinu před půlnocí. Šumicemi projížděl jednadvacetiletý řidič Octavie a tím, že jel rychle, nevybral levotočivou zatáčku. Ta ho vynesla vpravo mimo silnici, kde narazil do zaparkovaného Fordu. Pak ještě narazil do dvou odstavených vozíků, které nárazem poničily dopravní značku. Dechová zkouška u řidiče ukázala hodnotu 1,87 promile alkoholu. Řidič se přiznal, že tři hodiny před jízdou vypil panák slivovice a šest panáků vodky. Policisté muži na místě zadrželi řidičský průkaz a odvezli ho na odběr krve. Způsobená škoda se vyšplhala na sto dvacet dva tisíc korun. Nyní je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Podle zákona mu hrozí tříleté vězení a zákaz řízení až na deset let.

Jedna z níže uvedených kaucí byla uložena sedmadvacetiletému řidiči v neděli 17. června krátce před pátou hodinou odpoledne. Ve Starém Hrozenkově mu byla naměřena rychlost 94 km/h místo předepsané “padesátky“. Z důvodu závažnosti přestupku mu byla policisty uložena desetitisícová kauce, kterou řidič na místě zaplatil.

Z důvodu špatného technického stavu jízdní soupravy došlo k dopravní nehodě ve středu v ranních hodinách u Míkovic. Na jízdní soupravě, která vezla cisternu, za jízdy praskla pravá zadní pneumatika, která se odmrštila a narazila do auta, které jelo za ní. Alkohol u řidičů vyšel s negativním výsledkem. K žádnému zranění naštěstí nedošlo. Škoda na obou vozech je devadesát tisíc korun. Za přestupek proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, byla řidiči jízdní soupravy uložena bloková pokuta.

Na nepozornost včera odpoledne doplatila sedmadvacetiletá řidička Fiatu. Mezi Polešovicemi a Nedakonicemi se žena rozhodla předjet Škodu 1203. Bohužel si nevšimla, že už ji předjíždí nákladní auto. Řidička narazila do nákladního auta a strhla řízení. Vlivem toho ještě narazila do Škody 1203. Vzniklá škoda na vozech je šedesát čtyři tisíc korun. Žena za přestupek proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu dostala blokovou pokutu.


 


 

Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 15. 6. – 21. 6. 2012


 


 


 

15. 6. – 21. 6. 2012

8. 6. – 14. 6. 2012

Řidič pod vlivem alkoholu

7

5

Řidič pod vlivem drog

1

0

Překročení maximální rychlosti

80

21

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

10

11

Nepoužití bezpečnostních pásů

4

9

Telefonování za jízdy

21

29

Špatný technický stav vozidla

27

26

Uložené kauce za přestupek v dopravě

3

0


22. června 2012, nprap. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem