Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Jel rychle, bez řidičáku a lhal

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Řidič se vydával za jinou osobu. 

 

Zdá se, že uvědomělých řidičů přibývá. Vypovídá o tom tabulka zjištěných dopravních přestupků za uplynulý týden. Největší pokles je zaznamenán v kolonce u překročení maximální rychlosti. Také ubylo podnapilých řidičů. Možná se v tomto řádku dočkáme i nuly. Naopak stoupl počet aut se špatným technickým stavem a přibylo pět řidičů, kteří se za jízdy nepřipoutali.

Tento týden uložili dopravní policisté padesátitisícovou kauci. Dostal ji dvaačtyřicetiletý slovenský řidič Renaultu. V neděli ráno projížděl Starým Městem a v ulici Tovární ho policejní hlídka zastavila z důvodu vysoké rychlosti. Nejvyšší povolenou rychlost v obci překročil o 43 km/h. Při předložení dokladů se začal vymlouvat, že svůj řidičský průkaz nechal v jiném autě a že má u sebe pouze doklady od vozu. Hlídka při zjišťování totožnosti muže přišla na to, že jim lhal. Nejen že muž uvedl nepravé jméno a příjmení, ale navíc je i neřidič. Muži byla uložena padesátitisícová kauce, kterou na místě nezaplatil. Proto bylo auto převezeno před budovu Policie a zajištěno botičkou. Muž se dopustil několika přestupků proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, za které ho čeká pokuta.

Alkoholem posilněného devětatřicetiletého řidiče Fabie zastavila dopravní hlídka minulý pátek něco po desáté hodině dopoledne v Topolné. V dechu mu naměřili 3,96 promile alkoholu. Řidič se na místě přiznal, že před jízdou vypil tři čtvrtě litru slivovice. Policisté muže odvezli na odběr krve a k lékařskému vyšetření. Nyní je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za které mu podle zákona hrozí roční vězení a zákaz řízení až na deset let.


 

Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 22. 6. – 28. 6. 2012


 


 


 

22. 6. – 28. 6. 2012

15. 6. – 21. 6. 2012

Řidič pod vlivem alkoholu

2

7

Řidič pod vlivem drog

2

1

Překročení maximální rychlosti

46

80

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

7

10

Nepoužití bezpečnostních pásů

9

4

Telefonování za jízdy

19

21

Špatný technický stav vozidla

32

27

Uložené kauce za přestupek v dopravě

1

3


 


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

29. června 2012, nprap. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem