Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Jela opilá

CHOMUTOV - Požár bytu, Neunesl rozchod.... 

Jela opilá
Jirkovští policisté kontrolovali provoz na pozemní komunikaci v Krušnohorské ulici. V uvedené době tudy projížděla s vozidlem Ford Focus i 39letá žena z Prahy. Z jednání ženy bylo na první pohled patrné, že před jízdou požívala alkoholické nápoje. Žena přiznala, že vypila dvě deci vína, při provedené dechové zkoušce nadýchala 1,89 promile alkoholu v dechu. Za trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí pachatelce peněžitý trest nebo trest odnětí svobody až na jeden rok. 
 
Požár bytu
V pátek, krátce po půlnoci, hořel v Jirkově byt. Nájemníky domu v ulici Generála Svobody budili ze spánku policisté a hasiči a narychlo museli opustit své domovy. V šestém patře totiž došlo k požáru, který založil jeho obyvatel, 23letý mladík. Hasiči našli v bytě dvě ohniska požáru a kromě toho byl puštěný plyn. Tělo mladíka pak bylo nazeleno pod oknem domu, bohužel zemřel na následky zranění.Požár hasiči lokalizovali, nikdo další zraněn nebyl. Škodu vyčíslí majitel domu dodatečně. Z dosavadního vyšetřování bylo zjištěno, že mladík založil požár a pak spáchal sebevraždu. Další okolnosti policie nadále vyšetřuje, případ vyšetřují jako obecné ohrožení. 
 
Neunesl rozchod
Obvinění ze dvou trestných činů – výtržnictví a nebezpečné vyhrožování je připraveno pro 41letého Chomutováka. Muž přišel do baru na Lipské ulici, kde se také nacházela jeho bývalá přítelkyně. Začal ji přesvědčovat, aby se k němu vrátila. Když žena odmítla, napadl ji a neustále vyhrožoval ublížením na zdraví. Obsluha baru přivolala policejní hlídku, která muži v dalším útoku zabránila. Napadenou ženu převezla sanitka do nemocnice na ošetření. Násilníkovi hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.
 
Ve škole zadrželi zloděje
Do jirkovské základní školy se vydal 34letý místní obyvatel. Když se ho uklízečka zeptala, co ve škole hledá, řekl, že jde za svým synem. Když však pracovnice vešla na toaletu, našla na zemi ležet DVD přehrávač. S ředitelem pak ihned zavolali na místní oddělení policie, přivolaná hlídka pachatele na místě zadržela. Muž se dále přiznal, že kromě přehrávače z přírodovědné třídy odcizil z kabinetu tělesné výchovy sportovní oblečení a obuv a z neuzamčené šatny, z kapsy u kalhot, mobilní telefon a peněženku. Poškozenému způsobil škodu ve výši 2600 korun, další škoda vznikla škole - 24 tisíc korun. Muž byl obviněn z krádeže, vyšetřování nadále pokračuje.
 
V restauraci přišla o telefon
V polovině listopadu loňského roku navštívila žena z Jirkova restauraci v centru okresního města. Když šla na toaletu, vzala si mobilní telefon sebou a tam ho odložila. Přístroj samozřejmě zmizel, jeho škodu majitelka stanovila na 10 tisíc korun. Policisté zjistili, že krádeže se dopustila 25letí žena z Mostu. Telefon dobrovolně vydala a bude předán poškozené. Dle odborného vyjádření byla stanovena hodnota přístroje na necelých 5 tisíc korun. Z tohoto důvodu bude jednání pachatelky řešit přestupková komise Magistrátu Chomutov.  
 
Ve sklepě našel alkohol
Škodu za téměř 30 tisíc korun za sebou zanechal zloděj, který vnikl do sklepa domu v chomutovské Bezručově ulici. Majitel vypověděl, že zmizel větší počet lahví s alkoholem, různé druhy oblečení a dvě značkové vrtačky. Případný pachatel se bude zodpovídat z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody.
 
31.ledna 2011
nprap. Marie Pivková

vytisknout  e-mailem