Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Jeli opilí, bourali a ujížděli

VSETÍNSKO: Pět řidičů opilých, dva z nich bourali.  

 

VSETÍNSKO: Pět řidičů opilých, dva z nich bourali.


 

V sobotu 19. prosince před desátou hodinou večer sedl dvaadvacetiletý muž za volant auta a přesto, že pil alkohol. Ve svém autě kia jel ulicí Vsetína, když v jednom momentu vyjel do protisměru a levým zpětným zrcátkem narazil do levého zpětného zrcátka protijedoucího policejního auta. Místo toho, aby zastavil a začal nehodu šetřit, začal ujíždět. Policisté otočili auto a vydali se za ním se zapnutým majákem a houkačkou. řidič na to nereagoval a ujížděl dál. Na zasněžené silnici kličkoval, na ochranném ostrůvku zničil dopravní značku a jel dál. Stále přijížděl do protisměru, naštěstí nikoho nesrazil. Nakonec ale vyjel vlevo mimo silnici na zasněženou plochu, kde auto uvázlo. Marně se pokusil s autem odjet. Policisté jej na místě zadrželi a přiložili mu pouta. Muž měl v dechu 1,9 promile alkoholu.

V neděli 20. prosince nad ránem došlo k další nehodě, kterou způsobil opilý řidič. Čtyřiatřicetiletý muž řídil nissan. Jel od Rožnova do Zubří. V pravotočivé zatáčce přejel do protisměru a bočně narazil do protijedoucího mercedesu. Ke zranění naštěstí nedošlo, i když nissan zůstal mimo silnici. Viník nehody měl v dechu 2,33 promile alkoholu.

Oba mži podezřelí ze zavinění nehody jsou navíc podezřelí ze spáchání trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky, za což jim ze zákona hrozí až rok vězení.

Za víkend zastavili policisté na Vsetínsku ještě další tři řidiče, kteří sedli za volant opilí – ve Vsetíně, Novém Hrozenkově a Valašském Meziříčí. Hodnoty alkoholu se pohybovaly od 1,75 do 2,57 promile alkoholu. I tito řidič jsou podezřelí ze spáchání trestného činu.


 

por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem