Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Jeli s alkoholem

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Policisté zastavili další dva řidiče s alkoholem v dechu.  

 

Při kontrolách silničního provozu zastavili policisté další dva řidiče, kteří měli v dechu alkohol. V pátek 12. února po desáté hodině dopoledne zastavili brodští policisté zelenou škodovku projíždějící jednou z ulic Uherského Brodu. Za volantem seděl devětatřicetiletý místní muž, kterému policisté v dechu naměřili 0,98 promile alkoholu. Muž přiznal, že do půlnoci vypil osm dvanáctistupňových piv. Policisté muži na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu.

Obdobná situace se odehrála v neděli 14. února ve dvě hodiny odpoledne v Hluku. Policisté zastavili šedou škodovku, kterou řídila devatenáctiletá žena. Mladá řidička dýchla do měřicího přístroje a na displeji se objevila hodnota 0,72 promile alkoholu. Slečna ze Strání přiznala, že do dvou hodin po půlnoci vypila dvě deci vodky. Ostrožští policisté jí zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu.

Muž i žena se dopustili přestupku, za který jim ze zákona hrozí pokuta od 25 000 do 50 000 korun a zákaz řízení od jednoho roku do dvou let.


 

15.2.2010

vytisknout  e-mailem