Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Jen tak nezapomene

ŽELEZNORUDSKO - Cizinec přicestoval na Šumavu a večer nevěděl kde je ubytován. Poškodil vozidlo a zkolaboval. V protialkoholní stanici poškodil zařízení. 

V Železné Rudě v pondělí 12. února tohoto roku přišel do objektu restaurace třicet minut po osmnácté hodině cizinec a zřejmě si myslel, že je zde ubytován a chtělo se mu spát.

Zaměstnanci jej vyvedli před objekt a vysvětlili muži, že zde ubytovaný není. Muž šel na parkoviště, vzal do ruky špalek a na zaparkovaném vozidle značky Škoda Felicia tímto rozbil čelní sklo a způsobil škodu ve výši 3 500 korun. Přítomní zjistili, že muž upadl do závěje a nereagoval ani nekomunikoval a přivolali zdravotnickou záchrannou službu a policisty.

Po chvíli se cizinec probral a začal být agresivní vůči osobám nacházejícím se v jeho blízkosti. Policisté muže vyzvali, aby se podrobil dechové zkoušce, což nebyl schopen a test, zda neužil návykové látky,  měl pozitivní na amfetamin.

Muž byl převezen do zdravotnického zařízení, a poté do protialkoholní záchytné stanice v Plzni. A v průběhu svého pobytu na záchytné stanici cizinec poškodil dvě matrace.

Policisté zjistili, že devětatřicetiletý cizinec přijel na Železnorudsko v pondělí odpoledne a šel do restauračního zařízení aniž by věděl, kde je přesně ubytovaný.

Policie případ šetří pro podezření ze spáchání přestupku.

nprap. Ladmanová Dana

13. února 2018

vytisknout  e-mailem