Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Jezdí i bez řidičáku

HODONÍNSKO: Policisté opět odhalili nepoučitelné řidiče. 

 Někteří řidiči jsou zřejmě nepoučitelní a za volant sedají i poté, co jim byl za jejich přestupky odebrán řidičský průkaz. Možná ve skutečnosti nedomýšlejí, že se tím dopouští trestného činu a budou mít co vysvětlovat před soudem.

Jedním z takových řidičů je i sedmadvacetiletý muž z Kroměřížska. Kyjovští policisté jej v pondělí odpoledne přistihli v Bohuslavicích, když řídil osobní vozidlo. Za volant auta sedl i přesto, že mu byl soudem uložen zákaz řízení na dobu 30 měsíců. Nyní mu tedy hrozí obvinění z trestného činu Maření výkonu úředního rozhodnutí a může být odsouzen až ke třem letům odnětí svobody.

Dalším z řidičů, kteří za volantem neměl co dělat, je pětadvacetiletý muž z Hodonína. Tohoto výtečníka přistihli při řízení osobního vozidla dopravní policisté v pondělí odpoledne v Hodoníně. Policisté pojali podezření, že muž sedící za volantem, by mohl být pod vlivem omamných látek. Vyzvali jej tedy k provedení testu na tyto látky. Test potvrdil podezření policistů, protože byl pozitivní na přítomnost amfetaminů v řidičově těle. Odbornému lékařskému vyšetření s odběrem krve a odběrem moči se však odmítl podrobit. Za své jednání tedy může očekávat uložení pokuty až do výše 50tisíc korun a zákaz řízení až na dva roky.


 

nprap. Petr Zámečník, 21. 2. 2012

vytisknout  e-mailem