Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Jezdil si v cizích autech

MOST - S jedním dokonce záměrně havaroval; Bagr odkryl válečnou munici 

 Z přečinu krádeže, neoprávněného užívání cizí věci a poškození cizí věci obvinil policejní komisař mostecké policie 20letého muže z Mostu. Ten měl dle šetření policistů ve druhé polovině července v jedné mostecké restauraci, kde krátce pracoval, odcizit z kanceláře klíčky od služebního vozidla a toto pak používal k jízdě, než byl přistižen na parkovišti u nákupního centra v obci Mariánské Lázně. Odcizené vozidlo objevila náhodně hlídka policistů, jeho řidiče pak u benzinové pumpy. Muž má zřejmě vřelý vztah k cizím vozidlům. Ten minulý týden v pozdně nočních hodinách zazvonil na zvonek u dveří svého známého s tím, že potřebuje na někoho telefonní číslo. Známý ho pozval do bytu, kde filuta v nestřeženém okamžiku odcizil klíče od vozidla a to po odchodu nastartoval a bez vědomí majitele s ním jel směrem na Žatec. U obce Velemyšlevec havaroval. Úmyslně naboural, když ve velké rychlosti najel do středu kruhové křižovatky. Policie řidiče na místě zadržela a provedla u něj dechovou zkoušku na alkohol, která byla pozitivní a vykázala hodnotu vyšší 1,7 promile alkoholu. Policie řidiče zadržela a havarované vozidlo nechala odtáhnout z vozovky. Proč řidič záměrně havaroval, policii nesvěřil.


 

 Kontejner kdosi zapálil

Dlouhou chvíli si zřejmě krátil neznámý poberta. Ten v ulici Jana Husa v Mostě v noci na neděli zatím nezjištěným způsobem zapálil stojící plastový kontejner na odpadky. Požár nádoby na odpad lokalizovali v noci kolem 02.30 hodiny hasiči mosteckého záchranného sboru. I tak poškozenému majiteli vznikla škoda přesahující částku čtyři tisíce korun. Případ a okolnosti požáru nyní vyšetřují mostečtí policisté.


 

U obchodu někdo rozbil výlohu

Možná krást hodlal zatím neznámý nenechavec. Ten místo toho, aby o víkendu vyspával, ničil cizí majetek. Vybral si výlohu jedné litvínovské prodejny, u které v noci na neděli rozbil zatím nezjištěným předmětem skleněnou výplň výlohy. Poškozený majitel případ poškození cizí věci oznámil litvínovské policie a škodu odhadl na částku 15 000 korun. Ke krádeži věcí z obchodu nedošlo.


 

Zloděje možná vyrušil svědek

Pokus o vloupání do svého motorového vozidla zaznamenal jeden motorista z Mostu. Na ulici k. H. Borovského neznámý pachatel zřejmě v nočních hodinách koncem týden poškodil zámek u dveří osobního vozidla tovární značky Škoda Octavia a navíc poškrábl i lak karosérie. Poškozený motorista odhadl, že mu zloděj způsobil škodu za čtyři tisíce korun. K odcizení věcí nedošlo


 

Sprejer se vyřádil

Svůj výtvarný um se rozhodl veřejně realizovat zatím neznámý umělec. Ten minulý týden světle a tmavě modrou barvou namaloval na bílou fasádu jednoho zdravotnického zařízení v Mostě blíže neidentifikovatelný téměř dvoumetrový nápis, jehož znění se teď policisté snaží rozluštit. Spejer, který si pro svůj počin vybral soukromou budovu, se dopustil přečinu poškození cizí věci a škodu, kterou způsobil, poškozený vyčíslil na částku 5 000 korun.


 

Naftu nekoupil, ale ukradl

Zatím neznámý podnikavec kradl minulý týden pohonné hmoty. V průmyslové zóně ve Velebudicích si vytipoval ostavený kamion značky Volvo. V nočních hodinách neznámý lapka vnikl na parkovišti do jednoho z odstavených vozidel a poté z nádrže odčerpal kolem 500 litrů motorové nafty. Poškozený řidič, který s vozidlem hodlal odjet, si na místě všiml skvrn od nafty a poté zjistil, že mu chybí v jedné nádrži palivo. Hmotnou škodu odhadl na 17 tisíc korun a krádež ohlásil mostecké policii.


 

Policie hledá svědky nehody

Dopravní policie v Mostě šetří nehodu, ke které došlo již ve středu 13. července kolem 16.40 hodiny v ulici Budovatelů. Autobus městské hromadné dopravy linky číslo 5 jel ve směru od ulice J. Průchy do centra města a asi deset metrů za přechodem pro chodce, který je u rohu nákupního střediska Centrál v ulici Budovatelů musel prudce s vozidlem zabrzdit, protože mu do jízdní dráhy vběhla chodkyně, která přebíhala komunikaci mimo vyznačený přechod pro chodce ve směru od Centrálu k zastávce tramvaje. Při brzdění v autobusu upadli na podlahu dva cestující. Chodkyně z místa nehody utekla. Oba cestující utrpěli lehká zranění a byli z místa nehody převezeni sanitou do nemocnice. Dechová zkouška na alkohol byla u řidiče negativní, alkohol nebyl zjištěn ani u obou zraněných osob. K hmotné škodě nedošlo. Mostečtí policisté v souvislosti se šetřením této nehody hledají svědky události, kteří by mohli podat informaci zejména k neznámé ženě, která silnici mimo přechod přecházela, aby se ozvali na linku 158. Hledají i další svědky dopravní nehody.



Bagrista našel válečnou munici

Dnes krátce před 08. hodinou přijal operační důstojník mostecké policie oznámení o nálezu munice. Tu našel pracovník důlní společnosti, který v lokalitě předpolí dolu Šverma odkrýval bagrem štěrkozeminu. Při bagrování objevil podezřelé předměty a věc ohlásil okamžitě policii. Ta na místo dorazila i s pyrotechnikem Pyrotechnické služby Policie ČR. Ohledáním místa nálezu bylo zjištěno, že pod zeminou se nachází celkem šest kusů nábojnic dělostřeleckého granátu ráže 122 mm a čtyři dělostřelecké granáty. I když válečná munice bylo značně zkorodovaná, mohlo neodborným zásahem dojít k aktivaci. Policejní pyrotechnici nález zajistili a odvezli následně k odborné likvidaci. Ta bude provedena ve stálé trhací jámě, kde se ničení nalezené munice policisty provádí.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 22. srpna 2011

vytisknout  e-mailem