Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Jezdilo se pod vlivem návykových látek

Bruntálsko - zjištěno 5 řidičů pod vlivem různých návykových látek a dopravní situace za víkend 

Při silničních kontrolách o víkendu zastavili policejní hlídky územního odboru Bruntál celkem 5 řidičů ovlivněných návykovou látkou.
 
V pátek 27.09.2013 to byli dva řidiči. První 34letý řidič byl zastaven hlídkou obvodního oddělení Krnov na ulici Budovatelů. Po provedení orientační zkoušky pomocí testu Drugwipe 5 na přítomnost návykových látek bylo zjištěno, že je pozitivní na skupiny látek Amfetamin, Metamfetamin, Extáze a Cannabis. Ve druhém případě mělo jít o řidiče ovlivněného návykovou látkou Cannabis. Řidičem byl 20letý mladík, kterého zastavili rýmařovští policisté v obci Skály.
 
V sobotu se pro změnu jezdilo pod vlivem alkoholu. Prvního řidiče zastavila krátce po 9. hodině bruntálská hlídka na ulici Třídy Práce v Bruntále. Řidič ve věku 57 let nadýchal téměř 0,33 promile alkoholu. Další kontrolovaný řidič měl hladinu alkoholu podstatně vyšší. Téměř 1,89 alkoholu v dechu naměřili opět policisté obvodního oddělení v Bruntále 39letému řidiči. Hlídkou byl zjištěn na ulici Olomoucké v Bruntále. Alkoholovou jízdu tento den a zároveň i víkend završil 18letý řidič s téměř 2,24 promile alkoholu v dechu. Toho zastavili policisté obvodního oddělení Rýmařov, krátce po 23. hodině na ulici Sadová v Rýmařově. 
 
 

Dopravní situace za víkend 27. – 29.09.2013

Policisté dopravního inspektorátu v Bruntále během víkendu prověřovali celkem 5 dopravních nehod. Rychlost a způsob jízdy byly tentokráte hlavními příčinami těchto havárií. Ve dvou případech došlo k lehkému zranění řidiče(ky), jedenkrát byla zraněna spolujezdkyně. Jeden z lehce zraněných řidičů skončil i s vozidlem v potoce. Lékař u něj konstatoval těžké alkoholické delirium.
Páteční dopravní nehodu v Rýmařově na křižovatce ulic Revoluční a 8. května ve večerních hodinách odnesla jen dopravní značka, která byla řidičem pravděpodobně vlivem rychlé jízdy a následného smyku poražena. Za poslední víkendovou dopravní nehodu mohla opět lesní zvěř. Ke srážce se srnou došlo v sobotu před 20. hodinou na silnici číslo I/11 mezi Starou Vsí a hranicí okresu Šumperk. V neděli na dopravní inspektorát v Bruntále nebyla hlášena, ani policisty zjištěna, žádná dopravní nehoda.   
 
 
3 lehká zranění
 
Jedna dopravní nehoda s lehkým zraněním se stala v pátek (27.09.2013) další dvě následující den, v sobotu.
Při páteční havárii byla lehcezraněna spolujezdkyně. Nehoda se odehrála ve 21:30 hodin na silnici číslo I/46 v obci Dvorce na ulici Oloumoucká, pod křižovatkou s ulicí Komenského. Na tomto místě měl řídit vozidlo Škoda Felicia teprve 18letý mladík, který nevlastní řidičské oprávnění. Tento mladý muž pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy nejen svým schopnostem, ale také dopravně technickému stavu pozemní komunikace. Při průjezdu pravotočivou zatáčkou v klesání dostal smyk a vozidlem vyjel mimo komunikaci do levého silničního příkopu. Vozidlo se převrátilo a skončilo na pravém boku. Spolujedoucí mladá žena byla pro podezření na otřes mozku převezena zdravotnickou záchrannou službou do Sdruženého zdravotnického zařízení v Krnově. Řidič neutrpěl žádná zranění. Na vozidle vznikla škoda okolo 10 tisíc korun.
 
28.09.2013 Roudno.JPGFoto: dopravní nehoda vozidla Škoda Octavia v Roudně ze dne 28.09.2013
Sobotní nehody, které si vyžádaly lehké zranění řidičů, se staly v různém čase i místě. První z nich byla hlášena již krátce po 1. hodině ranní. Stala se v obci Roudno na silnici číslo III/45215. K samotné nehodě mělo dojít tak, že řidič vozidla Škoda Octavia, pravděpodobně 21letý muž pod vlivem alkoholu nepřizpůsobil rychlost jízdy a při průjezdu mírnou levotočivou zatáčkou vyjel vpravo mimo komunikaci. Zde nejdříve čelně narazil do zábradlí mostu, poté do mohutného balvanu až skončil v korytě potoku. Na místě byla přítomna zdravotnická záchranná služba, která mladého muže převezla do krnovské nemocnice. Podle vyjádření lékaře byl muž v těžkém alkoholickém deliriu. Nebyl schopen jakékoliv spolupráce. Policisté z tohoto důvodu nemohli provést dechovou zkoušku ke zjištění množství alkoholu v dechu. Ke zjištění ovlivnění alkoholem byl následně zdravotnickým personálem proveden odběr krve. Policisté muži zadrželi řidičský průkaz. Havarované vozidlo z potoka vyprostil hasiči a odtahová služba vozidlo odvezla. Škoda na vozidle byla vyčíslena přibližně na 500 tisíc korun a na zábradlí mostu okolo 5 tisíc korun.
 
Druhá sobotní nehoda s lehkým zraněním se stala v 13:00 hodin na silnici číslo I/46 mezi obcemi Bílčice – Májůvka a Dvorce. Zde řidička ve věku 37 let jela s vozidlem Škoda Octavia a na štěrkovém povrchu dostala smyk. Ten již bohužel nezvládla a vjela za levý okraj komunikace, kde se převrátila přes střechu vozidla. Řidička utrpěla oděrku na levé ruce a ošetření nežádala. Škoda na vozidle činí okolo 80 tisíc korun. Policista dopravního inspektorátu Bruntál stanovil jako hlavní příčinu dopravní nehody špatný způsob jízdy.
 
 
vrchní asistent pprap. Pavla Welnová
 
30.09.2013 

vytisknout  e-mailem