Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

"Jezdíme s úsměvem" na Liberecku

LIBEREC - Zítra bude v Libereckém kraji zahájena dopravně preventivní akce. 

Zítra, 9. června 2009, proběhne na Liberecku již 4. ročník dopravně preventivní akce "Jezdíme s úsměvem". Děti z předem vybraných škol budou řidičům předávat obrázky smějícího se nebo zamračeného autíčka, a to podle toho, zda rychlost překročí či nikoliv. Jedná se totiž o dopravně preventivní akci zaměřenou prioritně na to, zda řidiči dodržují rychlostní limity v obci, zejména pak v blízkosti škol a přechodů pro chodce.

Také se nestává běžně, aby řidiče kontroloval kromě policistů také jeden z nejlepších českých hokejistů, který má zkušenosti jak z NHL, tak i z domácí reprezentace, Václav Nedorost, a to v doprovodu dětí ze Základní školy Česká.

Právě takovánetradiční kontrola, při které bude útočník libereckých Bílých tygrů Václav Nedorost zkoušet liberecké šoféry z pravidel silničního provozu a děti je budou odměňovat obrázky autíček (usměvavými nebo zamračenými) se letos poprvé v Libereckém kraji uskuteční v úterý 9. června v 9:00 hodin v Liberci – Vesci na České ulici (nedaleko ZŠ).
 

Preventivní a dopravně výchovný projekt Policie ČR a České pojišťovny Jezdíme s úsměvem letos startuje svůj čtvrtý ročník v Libereckém kraji právě v Liberci a motoristé se s dětmi setkají v průběhu následujících měsíců postupně ve všech krajích celé ČR.

 

Dopravně preventivní akce budou dále pokračovat i v dalších městech Libereckého kraje:
Česká Lípa                  15.6. - 19.6.2009
Semily                          15.6. - 19.6.2009
Jablonec n/Nisou       22.6. - 26.6.2009

Na Liberecku se akce uskuteční ještě 10. června 2009 u Základní školy v Mníšku, a to od 10. do 11.30 hodin.

 

Na setkání se těší
Vlasta Suchánková,
tisková mluvčí Policie ČR v Liberci
a
Václav Bálek,
tiskový mluvčí České pojišťovny

vytisknout  e-mailem