Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

"Jezdíme s úsměvem" na Rychnovsku

V Solnici převažovali ukáznění řidiči  

V roli malých „policistů“ se dnes ocitli někteří žáci Základní školy v Solnici. Na frekventovaném přechodu pro chodce před jejich školou kontrolovali s policisty rychnovského Dopravního inspektorátu projíždějící řidiče. Spolu se zástupci České pojišťovny a redaktory Rychnovského deníku, webových novin Orlický.net a Rychnovské regionální televize se zúčastnily preventivní akce „Jezdíme s úsměvem“.

Celorepublikový preventivní projekt probíhá na českých silnicích letos už počtvrté. Pedagogy vybrané děti, oblečené v oranžových reflexních vestách s logem Policie ČR a České pojišťovny, hodnotily ukázněnost řidičů vlastnoručně vybarvenými veselými a zamračenými autíčky.  Policisté za asistence malých pomocníků během jedné hodiny na silnici č. I/14 spojující Rychnov nad Kněžnou a Náchod zastavili více než desítku řidičů. Při důkladné kontrole se děti nejen přesvědčily, zda účastníci silničního provozu skutečně vědí, jakou rychlostí se jezdí v obci, ale mohly na vlastní oči také vidět, jak policisté zjišťují, zda řidič neusedl za volant pod vlivem návykové látky. Převážná část řidičů, projíždějících tuto středu dopoledne okolo solnické školy, si vysloužila obrázek s usměvavým autíčkem. Zamračené autíčko si za sklo zřejmě nevystaví polský řidič nákladního vozu, který obcí projížděl více než 60 kilometrovou rychlostí.
Věřme, že většina ukázněných řidičů se i bez usměvavých autíček na našich silnicích bude pohybovat i nadále. S akcí „Jezdíme s úsměvem“ na shledanou příště už popáté !
Fotogalerie
por. Mgr. Alena Kacálková
10. června 2009

vytisknout  e-mailem