Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Jezero vydalo tělo turisty

ČESKÁ LÍPA - Okolnosti jeho smrti policisté zjišťují. 

    Dnes v 10.45 hodin objevila policejní hlídka zhruba uprostřed Máchova jezera mrtvé tělo pohřešovaného 43 letého německého turisty. Policisté po něm pátrali od sobotního rána poté, co jeho manželka oznámila jeho zmizení. Pohřešovaný muž si vyjel v pátek 3. června kolem 17. hodiny ve svém kajaku na Máchovo jezero a od té doby o něm rodina neměla žádné zprávy. Dnes při propátrávání vodní hladiny jezera jeho mrtvé tělo nalezli policisté.
     K upřesnění příčiny úmrtí a vyloučení  cizího zavinění na jeho smrti policisté nařídili provést soudní pitvu. Policisté stále hledají tři mladíky, kteří se v sobotu 4. června kolem 5. hodiny nad ránem zdržovali v blízkosti kajaku pohřešovaného. Plavidlo se nacházelo ve vodě u hlavní pláže Máchova jezera v Doksech v prostoru u zadního vchodu. Jejich svědectví může napomoci objasnit okolnosti této nešťastné události. Připomeňme, že se jedná o muže ve věku do 30 roků. Svědek je popsal jako hlučnou trojici, zřejmě pod vlivem alkoholu. Všichni byli oblečeni do plavek a jeden z nich měl přes sebe přehozenou žlutou deku.
     Informace, které mohou vést ke zmapování pohybu kajaku a jeho majitele po jezeře přijme každá služebna Policie ČR nebo známá linka 158. Kajak, na kterém se občan SRN vydal na jezero, je dvousedadlový, plátěný, dlouhý 5,34 metru. Má dřevěnou kostru a bílou prošívanou plachtu trojúhelníkového tvaru. Spodní část je šedá, vrchní modrá. Zvláštním markantem je žlutá samoplepka s nápisem POUCH umístěná na vnější straně lodi.
     Kajak ovládal 43 letý muž, jehož portrét je zveřejněn pod naší zprávou. Oblečen byl do černého trička s nápisem Reebok a modrobílých krátkých kalhot. Na hlavě měl  světle hnědou kšiltovku a měl tmavé dioptrické brýle.
 
por. Bc. Ivana Baláková
7. 6. 2011
 

vytisknout  e-mailem