Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Jičínská 158

Únik plynu se nekonal 

V úterý 28. prosince se na Jičínsku nic mimořádného nestalo. Mrazivé počasí posledních dnů se podepsalo na několika dopravních nehodách, ke kterým došlo ve Vidochově, Bělé u Pecky, Konecchlumí a na dalších místech našeho okresu. Nehody se naštěstí obešly bez zranění. Téměř ve všech případech se účastníci na místě dohodli a společně vyplnili euroformuláře o dopravních nehodách.
 
Partička drzých mladíků měla po poledni obtěžovat cestující na vlakovém nádraží v Jičíně, na které měla pokřikovat vulgární výrazy. Hlídka, která vyjela na místo, už ale nikoho podezřelého nenašla.
 
V odpoledních hodinách řešili policisté rodinné neshody na Hořicku. Spor měl vzniknout ohledně velké spotřeby elektrické energie. Muž totiž vyčítal  své choti, že za velkou spotřebu může ona, neboť si přitápí elektrickými kamny. Žena mu naopak vyčetla, že má občas hlad. Na to jí manžel odpověděl, že žádné jídlo nedostane, ať drží hladovku. Případ šetří hořičtí policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
Před patnáctou hodinou vyjeli sobotečtí policisté do bytu jednoho z místních občanů, který si stěžoval na únik plynu. Muži zákona však na místě žádný únik plynu  nezaznamenali, a ani nemohli, do bytu totiž není zaveden. V pokoji se pouze nacházela kamna na tuhá paliva, a tak policisté muži  doporučili, aby si řádně vyvětral.
 
V podvečerních hodinách zastavil na benzínové čerpací stanici v Ostroměři neznámý řidič s osobním vozidlem Renault 19, do kterého  spolujezdec natankoval 27 litrů benzínu v hodnotě 900 korun. Řidič mezitím zůstal sedět ve voze. Po natankování spolujezdec skočil do vozidla a poté oba bez zaplacení odjeli. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.
 
V pozdních nočních hodinách se obrátila na linku 158 žena z Kopidlenska s tím, že pohřešuje svoji třináctiletou dceru, se kterou se nepohodla. V tomto případě to nebyl její první útěk, dívka takto řeší každý spor s rodiči. Policisté okamžitě vyjeli na místo a dívku po několika minutách našli. Vzhledem k tomu, že se odmítla vrátit k rodičům, postarala se o ni pracovnice z oddělení péče o děti a rodinu.
nprap. Hana Klečalová
29. 12. 2010

vytisknout  e-mailem