Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Jičínská 158

Místo vděku, jen nadávky a facky 

Posledních osmačtyřicet hodin se na Jičínsku nic mimořádného nestalo. Policisty zaměstnali hlavně nezodpovědní řidiči, drzí zloději a sousedské neshody.
 
 
V úterý 18. ledna ráno upozornil na lince 158 anonym na osobní vozidlo, které mělo být zaparkované   před kostelem v Popovicích a jehož posádka měla vypadat velmi podezřele. Na místo vyjela policejní hlídka, která však žádný výskyt vozidla ani cizích osob nezaznamenala.
 
Menší muž silnější postavy obcházel v dopoledních hodinách domácnosti v Nové Pace a přitom měl žádat peníze na svého postiženého syna. Vzhledem k tomu, že se jednomu z občanů zdál podezřelý, oznámil vše na policii. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že se nejedná o podvodníka, ale pracovníka charity, který nabízel ke koupi časopisy.  
 
 
Před polednem vyjeli muži zákona v Hořicích do Jablonského ulice, kde neznámý zloděj odcizil z volně přístupného dvora čtyři originální litá kola na vozidlo BMW s pneumatikami Michelin a Kleber. Majitel vyčíslil škodu na téměř 5 tisíc korun. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.
 
Během poledne se vloupal dosud neznámý pachatel v Holíně do osobního vozidla Škoda Octavia, které bylo zaparkované před jedním z domů. Uvnitř odcizil taštičku na doklady, která volně ležela na předním sedadle. Navíc zloděj u vozidla poškodil pravou přední pneumatiku. Majitel vyčíslil škodu na 2 tisíce korun. Po pachateli pátrají jičínští policisté, kteří případ šetří jako přečin krádeže.
 
 
Ne zrovna idylické vztahy panují mezi sousedy v domě v Lomnické ulici v Nové Pace. Důvodem déletrvajících sporů  jsou zřejmě časté návštěvy, které se střídají v jedné z rodin.  Vzhledem k tomu, že se velký pohyb osob v domě nelíbí sousedům, došlo v odpoledních hodinách na pěsti.  Kdo koho napadl, teď zjišťují novopačtí policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti občanskému soužití.  
 
Na soukromý pozemek u rodinného domu v Libáni vnikl dosud neznámý pachatel, který zde odcizil moped Stadion S 22 modré barvy. Majitel vyčíslil jeho hodnotu na 4.500 korun. Případ šetří kopidlenští policisté jako přestupek proti majetku.
 
 
Soucit nad bývalým přítelem projevila mladá žena z Kopidlna. Muž neměl kde bydlet, a tak ho občas nechala u sebe  přespat. Místo aby jí byl vděčný, měl pro ni jen urážky a facky. Vše vyvrcholilo v úterý odpoledne, kdy se muž  dožadoval vstupu do jejího bytu. Vzhledem k tomu, že byl opilý, nechtěla ho žena pustit dovnitř. To mu zřejmě vůbec nevadilo, vzal sekeru a vysekal si do dveří díru. Nakonec stačil ještě před příjezdem hlídky z domu utéct. Spravedlnosti ale stejně neuteče, neboť policisté případ šetří  jako přestupek proti majetku a proti občanskému soužití.
 
Večer pak řešili novopačtí policisté neshody mezi majitelkou ubytovny a nájemníky, kteří se neměli k placení za pobyt. Policisty v Jičíně zaměstnaly pro změnu sousedské neshody a požár nákladního vozidla ve Kbelnici. Na místě zasahovali hasiči, kteří jako příčinu jeho vzniku určili technickou závadu na nezávislém topení.
 
Středa 19. ledna byla o něco klidnější. V ranních hodinách se vydala do jednoho z obchodů v Nové Pace devětašedesátiletá důchodkyně, která zde odcizila konzervy, paštiky, čokolády a další drobnosti v celkové hodnotě 137 korun. Následně se vydala k pokladnám, kterými prošla bez zaplacení. Nakonec ji ale „nákup“ stejně  vyšel pěkně draho. Po celou dobu ji totiž v prodejně sledoval pracovník místní bezpečnostní služby, který vše oznámil na policii. Hlídka věc vyřídila na místě blokovou pokutou ve výši 300 korun.
 
Před polednem upozornil anonym na několik osob, které se měly podezřele pohybovat v Hořicích kolem budovy sokolovny. Policejní hlídka, která vyjela na místo, však nikoho podezřelého  nenašla.
 
Po šestnácté hodině natankoval u benzínové čerpací stanice v Hořicích řidič do osobního vozidla Ford Fiesta téměř 18 litrů benzínu v hodnotě 591 korun a poté bez zaplacení ujel. Po pachateli pátrají hořičtí policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti majetku.
 
V pozdních nočních hodinách se obrátil na policii muž z Jičína s tím, že se někdo vloupal k sousedům. Na místo okamžitě vyjela policejní hlídka, která však žádné podezřelé osoby nezastihla a nezjistila ani narušení sousedova stavení. O několik minut se obrátil na linku 158 další muž z Jičína, který údajně viděl zloděje, jak mu krade na zahradě dřevo. Policisté, kteří vyjeli na místo, vše zkontrolovali, ale žádné odcizení dřeva nezjistili. Navíc v čerstvě napadaném sněhu nenašli ani jednu jedinou stopu. 
nprap. Hana Klečalová
20. 1. 2011

 

vytisknout  e-mailem