Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Jičínská 158

Chvíle strachu prožila maminka tříleté dívenky 

V úterý 21. prosince měli policisté na Jičínsku napilno. Během dne vyšetřovali přestupky i přečiny, řešili rodinné neshody a „pečovali“ o opilce.
 
Pocity bezmoci a strachu bezesporu zažívala v Jičíně maminka tříleté Aničky.  Dívenku totiž v ranních hodinách uzamkla ve vozidle na Valdštejnově náměstí a poté odběhla do obchodu  nakupovat. Když se po chvilce vrátila, byla dívka pryč. Sama si totiž odemkla dveře a odešla přes Žižkovo náměstí na Husovu třídu, kde zašla do obchodu. Zde si jí naštěstí všimla obsluhující pracovnice, která na dívenku upozornila  městské strážníky. Mezitím se nešťastná  maminka obrátila na policii o pomoc při hledání dcerky. Muži zákona už o holčičce věděli od strážníků, a tak maminku uklidnili a po několika minutách už malou cestovatelku svírala v náručí.  
Tento případ by měl být varováním pro ostatní rodiče, kteří ponechávají své ratolesti samotné ve vozidle. Ne vždy je konec tak šťastný.
 
V dopoledních hodinách vyšetřovali muži zákona dopravní nehody v Úlibicích, Jičíně a  Libáni. Tam se střetlo osobní vozidlo s autobusem. Naštěstí nebyl nikdo zraněn. Oba účastníci se nakonec na místě dohodli a společně vyplnili euroformulář o dopravní nehodě.
 
Po šestnácté hodině se dispečerka záchranné služby obrátila na linku 158 s tím, že v Jičíně v ulici U Stadionu údajně leží opilý muž, který vykřikuje, že je zraněný,  a že mu není dobře. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že se jedná o místního opilce, který tvrdil, že ho bolí noha. Z tohoto důvodu byl nakonec převezen rychlou záchrannou službou do Oblastní nemocnice v Jičíně.
 
Ve večerních hodinách oznámil na policii notně opilý muž, že mu někdo odcizil v restauraci v Jičíně z bundy dva tisíce korun. Hlídka se snažila muže na místě vyslechnout, což se jí ovšem nepodařilo,  neboť byl tak opilý, že vůbec nedokázal vysvětlit, co se přesně stalo. Pouze dokola opakoval, že nemá peníze. Z tohoto důvodu policisté muži  vysvětlili, aby věc začal řešit, až bude střízlivý, s čímž souhlasil.
 
Po jednadvacáté hodině se obrátila na policii mladá žena z Hořic s tím, že se v jejím bytě poprala návštěva. Patnáctiletou slečnu zde měl napadnou její dvacetiletý přítel, který se nejdříve opil,  a poté měl dívku  několikrát udeřit do obličeje. Z tohoto důvodu vyjela na místo policejní hlídka, které však všichni přítomní tvrdili, že k žádnému incidentu nedošlo. Nakonec slečna i její přítel z bytu odešli domů. V té chvíli ještě policisté netušili, co je čeká. Dvojice totiž skončila v nedalekém panelovém domě, kde  mladík kopal do dveří u jednoho z bytů. Hlídka opět vyjela na místo a vzhledem k tomu, že muž měl v dechu přes 1,7 promile alkoholu,  nezbylo policistům nic jiného, než ho  převézt do protialkoholní záchytné stanice v Hradci Králové, kde zůstal do vystřízlivění.
 
Dalším opilcem, který skončil v péči policistů a potažmo lékařů protialkoholní záchytné stanice, nebyl muž, ale kupodivu žena. Jednalo se o osmadvacetiletou dámu, která ležela na chodníku před jedním z barů v Lázních Bělohradě. Byla tak opilá, že nebyla schopna jakékoliv komunikace natož chůze. A tak i ji policisté převezli na „záchytku“ do Hradce Králové, kde se o ni postarali.
 
Před půlnocí asistovali muži zákona při otevření bytu v Jičíně v Jarošovské ulici, který si majitelka nedopatřením zabouchla. Na místo vyjeli i hasiči, kteří překonali zámek u dveří a nešťastné ženě  pomohli dovnitř.
nprap. Hana Klečalová
22. 12. 2010

vytisknout  e-mailem