Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Jihočeský Al Capone a spol.

Jihočeský kraj - Kriminalisté objasnili nejrozsáhlejší daňový únik za posledních dvacet let. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Kriminalisté jihočeského policejního ředitelství, specialisté na ty nejsložitější hospodářské trestné činy, uzavřeli v těchto dnech nejzávažnější daňový únik za posledních dvacet let. U trojice obviněných podvodníků se zopakovala historie Al Caponeho. Také jeho nakonec doběhli daně. Jihočeským kriminalistům se podařilo při objasňování tohoto případu, daňového úniku za zhruba 175 000 000 korun nalézt a zajistit při domovních prohlídkách pravé účetnictví pražské společnosti, kterou trojice mužů na základě plných mocí od jednatelky společnosti zastupovala. Tento nález trojlístku pachatelů obrazně zlomil vaz. Kriminalisté muže v těchto dnech obvinili ze závažného zločinu zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby, spáchaného formou spolupachatelství. V případě odsouzení jim hrozí trest odnětí svobody ve výši až deseti let.


Pětačtyřicetiletý podnikatel původem ze Slovenska společně s dvaačtyřicetiletým mužem z Brna a čtyřiačtyřicetiletým společníkem z Prahy podali za společnost nepravdivé daňové přiznání za rok 2010, které společně vyhotovili na základě fiktivních účetních dokladů s úmyslem zkrátit daňovou povinnost. Společně tak způsobili České republice zastoupené finančním úřadem škodu bezmála 175 000 000 korun. Do daňových přiznání uplatňovali výdaje v podobě plateb za služby, ke kterým vůbec nedošlo, nebo předstírali přijetí zcela smyšlených faktur. Většina obchodů se týkala dodání či montáže fotovoltaických panelů.


Rozsáhlý podvod ze září loňského roku se škodou kolem 121 000 000 korun má tak své ještě závažnější pokračování. To se kriminalisté s podvodníky setkali poprvé.
Tisková zpráva k podvodu:
http://www.policie.cz/clanek/121-milionu-za-falesne-solarni-panely.aspx
 

mjr. Mgr. Jiří Matzner, krpc.pio@pcr.cz

15. prosince 2013

 

vytisknout  e-mailem